BIST 9.570
DOLAR 32,51
EURO 34,81
ALTIN 2.488,02
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  EMEKLİ

Emekli maaşı hesaplama e devlet 4a ve 4b nasıl yapılır?

Emekli maaşı hesaplama nasıl yapılır 2017 emekli maaşı hesapla. Emekli olmaya yakın çalışanlar merakla emekli maaşını hesaplıyor. E devlet üzerinden vatandaşlar emekli maaşını hesaplayabilir. Emekli aylığı hesaplama SGK, emekli sandığı güncel olarak haberimizde.

Abone ol

Emekli aylığı hesaplama nasıl yapılır 4a ve 4b'liler emekli maaşı nasıl hesaplıyor? E devlet üzerinden emekli sandığı, sgk, bağkur maaşları hesaplama yöntemleri haberimizde.

Emeklilik, her sigortalı çalışanın onlarca yıl boyunca prim ödeyerek belirli bir yaşa geldiklerinde kendilerine karşılıksız olarak emeklilik maaşı altında düzenli bir gelir elde edecekleri dönemdir. Emeklilik dönemini planlayabilmek, yapılacakları belirleyebilmek için sigortalıların iki farklı şeyi bilmeleri gerekir. Birincisi emeklilik ikramiyesi, ikincisi de emeklilik maaşıdır. Emeklilik ikramiyesi toptan bir miktarın ödenmesi iken emeklilik maaşı belirli bir miktarın düzenli olarak ödenmesi anlamına gelmektedir. Emeklilik maaşının ne kadar olduğunu hesaplayabilmek emekli olacakların emeklilik hayatlarında kuracakları düzeni belirlemekte kritiktir.

EMEKLİ AYLIĞI HESAPLAMA E DEVLET

Emeklilik aylığı hesaplama işlemi sigorta kategorilerindeki farklılıklar sebebiyle her sigorta kategorisi için farklı yollarla hesaplanır. Emeklilik aylığı hesaplama işlemini 4A kategorisi çalışanları yani eski adıyla SSK’lılar Sosyal Güvenlik Kurumunun kendi sitesi üzerinden yapabilmektedirler. 4B kategorisi çalışanları yani eski adıyla BAĞ-KUR sigortalıları ise emeklilik aylığı hesaplama işlemini E-Devlet üzerinden yapabilmektedir. 4C çalışanları yani Emekli Sandığı sigortalıları ise emeklilik aylığı hesaplama işlemini 4A’lılar gibi SGK’nın kendi sitesinden yapabileceklerdir.

4A ÇALIŞANLARI NASIL EMEKLİ MAAŞI HESAPLAYACAK?

SGK sitesine giren 4A çalışanları emekli aylığını hesaplayabilir. Siteye giren çalışanlar ardından açılan sayfada T.C. kimlik numaranızı, SSK sicil numaranızı, Baba adınızı, Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve son olarak doğum tarihinizi giriniz. Daha sonra Sorgula butonuna basarak emeklilik aylığı hesaplama işlemini tamamlayınız.

BAĞKUR EMEKLİLİK HESAPLAMA

4B çalışanları emeklilik yaşını hesaplamak için e devlet sitesine girecek. e devlet sitesinden 4b emekli aylığı hesaplama yapanlar sonuca ulaşabilecekler.

MEMURLAR EMEKLİ MAAŞI HESAPALAMA NASIL YAPILACAK?

SGK'ya giren memurlar hesap yapabilir. Siteye girenler Derece, Kademe, Hizmet Yılı, Hizmet Ayı, Aylık Tarihi, Kıdem Yılı ve Pay/Payda bilgilerinizi girerek hesapla butonuna basınız. Böylelikle 4C için emeklilik aylığı hesaplama işleminizi tamamlamış olacaksınız.