BIST 9.530
DOLAR 32,47
EURO 34,81
ALTIN 2.476,81
HABER /  GÜNCEL

Bursa Belediye Başkanı kim oldu? Alinur Aktaş kimdir?

BURSA yeni Belediye Başkanı belli oldu. Saat 15.00'daki oylamanın ilk turunda AK partili Alinur Aktaş Bursa Belediye Başkanı seçildi. Peki Alinur Aktaş ve eşi kimdir aslen nerelidir?

Abone ol

BURSA’da Recep Altepe’nin istifasının ardından boşalan Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğu için bugün seçim yapıldı. AK Parti Recep Altepe'nin yerine İnegöl Belediye Başkanı Alinur Aktaş'ı tercih etti. Alinur Aktaş belediye meclisindeki oylamanın ilk turunda başkan seçildi. 

Alinur Aktaş, İnegöl Belediye Başkanı olarak görev yapıyordu. Recep Altepe'nin istifası sonrasınad AK Parti Bursa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak gösterdi.

Saat 15.00'da Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinde seçim yapıldı. CHP seçimde aday göstermedi. Alinur Aktaş ilk turda 75 oy alarak belediye başkanı seçildi. Bursa Büyükşehir Meclisi'nde 70 AK Partili, 13 CHP, 13 MHP, 1 Demokrat Parti, 3 de bağımsız üye bulunuyor.

Alinur Aktaş eşi kimdir aslen nereli 1970 doğumlu olan Alinur Aktaş aslen Bursa İnegöllü. İlk, orta ve lise tahsilini İnegöl’de tamamlayan Alinur Aktaş, Uludağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Mezunu. Uzun yıllar İnegöl Mobilya sektöründe üst düzey yöneticilik yapan Alinur Aktaş aynı zamanda Serbest Muhasebeci. Mali Müşavir olan Aktaş, İnegöl AK Parti Kurucu Yönetim Kurulu üyesi olarak siyasete atıldı. 28 Mart 2004 seçimlerinde İnegöl Belediye Başkanı seçilen Alinur Aktaş, İngilizce ve Arapça biliyor. Alinur Aktaş eşi Sevinç Aktaş ile olan evliliğinden 2 çocuk sahibi. Alinur Aktaş ve eşi Sevinç Aktaş'ın çocuklarının isimleri Sıla ve Hilmi.

Recep Altepe istifa etti! Her satırı bomba olan açıklaması