BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,81
ALTIN 2.503,14
HABER /  DÜNYA

Gözaltına alınan ünlü oyuncuyu ziyaret etti

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bilgisayar korsanları olarak bilinen Redhack ile bağlantılı olduğu id...

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, bilgisayar korsanları olarak bilinen Redhack ile bağlantılı olduğu iddiasıyla gözaltına alınan ünlü oyuncu Barış Atay’ı ziyaret etti.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul merkezli birçok ilde bugün operasyon düzenledi. Operasyonda toplam 30 kişi gözaltına alındığı öğrenildi. İstanbul’da ise “Hayat devam ediyor” dizisiyle tanınan Barış Atay’ın da aralarında bulunduğu 7 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların Redhack ile bağlantılı olduğu iddia edildi.

"BENCE GEZİ İLE BAĞLANTILI"
Öte yandan, ünlü oyuncu Barış Atay’ın gözaltına alınması üzerine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu İstanbul Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne geldi. Emniyet çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Tanrıkulu, “Dosya hakkında bir bilgimiz yok. Kendisini ziyaret ettik, görüştük. Sağlığı iyi. Ancak bu operasyonun daha çok Gezi ile bağlantılı olduğunu düşünüyorum şahsen. Bu hukuka aykırılıkları ne olursa olsun gidermeye çalışacağız. Soruşturma Ankara’da yürütülüyor. Birazdan Ankara’ya götürecekler” dedi.

"MANİDAR"
CHP İstanbul İl Örgütü Başkanı Oğuz Kaan Salıcı ise “Klavye kullanmayı doğru düzgün bilmeyen bir arkadaşın Redhack davasında içeriye alınması manidar” diye konuştu.
Bir basın mensubunun Redhack davasından mı içeriye alındı sorusu üzerine ise Salıcı “Evet öyle olduğu söyleniyor’” şeklinde ifade etti.
Gözaltına alınan Barış Atay’ı ziyaret eden Sezgin Tanrıkulu emniyetten ayrıldı.
(İHA)