BIST 9.717
DOLAR 32,49
EURO 34,92
ALTIN 2.432,29
HABER /  GÜNCEL

Ünlü oyuncu gözaltına alındı

Arka Sıradakiler adlı televizyon dizisindeki Saffet rolüyle ünlenen Barış Atay gözaltın alındı.

Abone ol

Arka Sıradakiler adlı televizyon dizisindeki Saffet rolüyle ünlenen ardından Mahsun Kırmızıgül'ün senaryosunu yazdığı Hayat Devam ediyor dizisiyle ekranlara gelen oyuncu Barış Atay ile Taksim'de bulunan Çin Çin Restaurant'ın sahibi Taylan Kulaçoğlu'nun da aralarında bulunduğu 30 kişi, Redhack ile bağlantıları oldukları gerekçesiyle gözaltına alındı.

Ankara Siber Suçlarla Mücadele ekiplerinin Gezi eylemlerinin ardından yaklaşık 5 aydır yürüttüğü soruşturma sonucunda önceki akşam operasyon için düğmeye basıldı. İstanbul, İzmir ve Ankara'da toplam 30 adrese baskın yapıldı. Operasyon kapsamında aralarında dizi oyuncusu Barış Atay ve Çin Çin Restaurant'ın sahiplerinden Taylan Kulaçoğlu'nun da bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı.

HAVALİMANINDA GÖZALTINA ALINDI
Operasyonun İstanbul ayağında Redhack ile bağlantılı olduğu öne sürülen, dizi oyuncusu Barış Atay ve Çin Çin Restaurant sahiplerinden Taylan Kulaçoğlu, Murat Demir, Emrah Ayırtır ve Duygu Gürses gözaltına alındı. Atay'ın Hatay'a gitmek için geldiği Atatürk Havalimanı'nda gözaltına alındığı ardından evinde arama yapılarak bazı eşyalarına el konulduğu öğrenildi. İstanbul ve İzmir'de gözaltına alınan isimlerin Ankara'ya gönderileceği bildirildi.

CHP'Lİ MİLLETVEKİLLERİ EMNİYETE GELDİ
Gözaltına alınanların polisteki işlemleri sürerken, CHP İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkılu ve Milletvekili Mahmut Tanal İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne gelerek soruşturmayla ilgili bilgi aldı. CHP İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı daha sonra yaptığı açıklamada, "Son dönemlerde kültür ve sanat camiasından arkadaşlarımıza Gezi olaylarına destek vermelerinden dolayı büyük baskılar kurulmakta. Biz de bu operasyonun bir Gezi yıldırması olduğunu düşünüyoruz. Barış Atay'ın eşi Barış'ın klavye dahi kullanamadığını söylüyor. Biz bu operasyonun da takipçisi olacağız" dedi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu da "Soruşturmanın Gezi olayları ile bağlantılı olduğunu düşünüyoruz. Ne olursa olsun bu hukuka aykırılıkları düzeltmeye çalışacağız. Arkadaşımız Barış Atay klavye kullanmayı dahi bilmiyor" diye konuştu.