BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,98
ALTIN 2.418,18
HABER /  DÜNYA

Kabataş’ta şüpheli paket paniği

İstanbul Kabataş’ta otobüs durağının yanına bırakılan şüpheli bir çanta paniğe neden oldu. Kontrollü şekilde patlatılan çantadan çıkan şüphe...

Abone ol

İstanbul Kabataş’ta otobüs durağının yanına bırakılan şüpheli bir çanta paniğe neden oldu. Kontrollü şekilde patlatılan çantadan çıkan şüpheli evraklara el konuldu.
Kabataş’ta bir otobüs durağının yanına bırakılan sırt çantası paniğe neden oldu. Edinilen bilgiye göre, saat 14.30 sıralarında meydana gelen olayda Yaşar Murat Babaoğlu adındaki bir otobüs şoförü, yaya olarak duraktan geçtiği sırada durağın yanına bırakılmış şüpheli bir sırt çantası gördü. Bunun üzerine Babaoğlu, polis ekiplerine ihbarda bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen polis ekipleri, durağın yanına bırakılan sahipsiz bir sırt çantasını gördü. Çevrede geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri çantanın olduğu bölgeye güvenlik şeridi çekerek, trafiği kapadı. Daha sonra ekipler, bomba imza uzmanlarına haber verdi. Olay yerine gelen uzman ekipleri özel kıyafetlerini giyerek, çantanın olduğu bölgeye önce sinyal kesici “jammer” cihazını getirdi. Ardından ekipleri vatandaşları bölgeden uzaklaştırdı. Daha sonra çanta fünye ile patlatıldı. Patlatılan çantanın içerisinden ders notları, gazete ve TBMM yazılı bir defter ile krokiler çıktı. Bunun üzerine çantayı incelemeye başlayan ekipler, evraklarını şüpheli olması nedeniyle çantayı olay yerinden uzaklaştırdı. Gazetecilerin çantayı görüntülemesini istemeyen polis ekipleri, çantanın etrafında adeta etten duvar ördü. İncelemelerin ardından polis ekipleri poşete ve çantaya koydukları evraklara incelemek üzere el koydu.
Çantayı gördükten sonra polislere ihbarda bulunduğu ifade eden otobüs şoförü Yaşar Murat Babaoğlu, “Otobüs A.Ş’ye giderken durakta şüpheli paketi görünce duraktaki yolcuları çıkarttım. Daha sonra 155 Polis imdatı arayarak şüpheli paketi bildirdim. Pakette zaten yeşil bir sırt çantasıydı, bırakanı görmedim” dedi.
(İHA)