BIST 9.525
DOLAR 32,67
EURO 34,92
ALTIN 2.523,48
HABER /  DÜNYA

İddialar haksızlık

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’nin terörle ilgili pozisyonu çok nettir ve Suriye’deki terörle bağdaşık grupları desteklediğine dair id...

Abone ol

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “Türkiye’nin terörle ilgili pozisyonu çok nettir ve Suriye’deki terörle bağdaşık grupları desteklediğine dair iddialar haksızlıktır. Türkiye, ne amaçla olursa olsun, kesinlikle terörün her türlüsüne karşıdır” dedi.
Ordu Valiliği’ni ziyareti sırasında Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, basın mensuplarının, dershanelerin özel okullara dönüştürülmesi ve büyükşehirlerde El-Kaide ve PKK bağlantılı örgütlerin eylem yapacağına dair duyumlarla ilgili sorularını cevapladı. Dershanelerin özel okula dönüştürülmesine ilişkin tartışmaların devam ettiğini belirterek, bu durumu nasıl değerlendirdiğini soran bir basın mensubuna cevaben Cumhurbaşkanı Gül, konuyla ilgili düşüncelerini geçen hafta Erzincan ziyaretinde dile getirdiğini hatırlattı.

DERSHANELERİN KAPATILMASI TARTIŞMASI
Cumhurbaşkanı Gül, kanun yapma süreçleri içerisinde tartışma yaşanabileceğini kaydederek, “Önemli olan bu tartışmaların kırgınlıklara ve üzüntülere sebebiyet vermeyecek şekilde yapılmasıdır. Herkesin fikrini söylemesi gerekir. Herkesin kendi açısından doğrularını ortaya koyması gerekir. Parlamenter süreç içerisinde, kanun yapılırken de muhakkak ki kanun yapanlar bütün bunları dikkate alacaklardır. Şüphesiz ki hükümet bütün bunları dikkate alacaktır. Sonunda doğrusu neyse onu yapacaklarına inanıyorum” diye konuştu.
Bir basın mensubunun, Fethullah Gülen’in bu konuyla ilgili kendisinin de aralarında bulunduğu bazı isimlere mektup gönderdiğine ilişkin sorusu üzerine de Cumhurbaşkanı Gül, “Bu konuyla ilgili söylediklerim bu kadar olsun. Şüphesiz ki bazı sivil toplum örgütlerinin de çeşitli temsilcileri de görüşlerini iletiyorlar. Ben de okuyorum. Ben de bu süreç içerisinde görüşlerimi kanun yapılırken, muhakkak ki yetkililerle paylaşırım” şeklinde konuştu.

“TERÖR HİÇBİR ŞEKİLDE GEREKÇELENDİRİLEMEZ”
Büyükşehirlerde El-Kaide ve PKK bağlantılı örgütlerin eylem yapacağına dair duyumlar olduğu ve bu yönde kendisine istihbarat bilgisi ulaşıp ulaşmadığının sorulması üzerine Cumhurbaşkanı Gül, devletin ilgili birimlerinin her zaman teyakkuz halinde olduğunun bilinmesi gerektiğini ifade ederek, “Teröre hiçbir şekilde müsamaha gösterilmez; terör hiçbir şekilde gerekçelendirilemez” dedi.

“TÜRKİYE HER TÜRLÜ RADİKALİZMİN KARŞISINDADIR”
Türkiye’nin terörden kurtulması, istikrarın, kardeşliğin ve barışın hâkim olması için bir çalışma yürütüldüğünü belirterek, “Bunun değerini bilmek gerekir. Ne kadar çok sıcak ortam içinde olursanız o kadar çok çatışma olur. Ne kadar özgüven içerisinde konuşarak problemlerimizi çözelim derseniz herkes birbirini daha çok anlamaya başlar. Ama bunu bozucu herhangi bir eylem, herhangi bir saldırı söz konusu olursa da güvenlik güçlerimiz, onların hepsinin talimatı tamdır, gereğini yaparlar ve buna asla müsamaha edilmez” ifadelerini kullandı.
Cumhurbaşkanı Gül, dünyanın çeşitli yerlerinde sivil vatandaşları hedef alan terör saldırıları yaşandığını, Beyrut’ta da geçen günlerde böyle bir saldırının yapıldığını, Türkiye’nin her türlü radikalizm karşısında yer aldığını ve bu konuda çok dikkatli olduğunu kaydetti.

“TÜRKİYE’NİN SURİYE’DEKİ TERÖRLE BAĞDAŞIK GRUPLARI DESTEKLEDİĞİ İDDİASI HAKSIZLIKTIR”
Cumhurbaşkanı Gül şunları kaydetti: “Bugün eğer birisine yapılanı hoş görürseniz yarın o size de yönelir. Onun için Türkiye’nin terörle ilgili pozisyonu tereddütsüz çok sağlamdır. İlkeli ve prensipli bir şekildedir. Bazı ülkelerde Türkiye’nin Suriye’deki terörle bağdaşık grupları desteklediğine veya onlara ortam hazırlandığına dair yazılar görüyorum. Bunlar Türkiye’ye karşı haksızlıktır. Türkiye ne amaçla olursa olsun, kesinlikle terörün her türlüsüne kesinlikle karşıdır. Yeri geldiğinde de kendi ülkemiz başta olmak üzere tedbirleri alır.”
İstanbul’da 10 yıl önce, El-Kaide saldırıları ile karşı karşıya kalındığını ve büyük kayıplar verildiğine dikkat çeken Cumhurbaşkanı Gül, “İsmi ne olursa olsun, her türlü terör örgütüne kesinlikle karşıyız. Hiçbir şekilde hoş görmeyiz” şeklinde sözlerini tamamladı.
(İHA)