BIST 9.645
DOLAR 32,56
EURO 34,87
ALTIN 2.430,22
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuzla’da her mahalleye engelsiz park

Tuzla Belediyesi, 17 mahalledeki 18 parkı engellilerin de kolaylıkla kullanabileceği şekilde yeniden düzenledi.

Abone ol

Tuzla Belediyesi, 17 mahalledeki 18 parkı engellilerin de kolaylıkla kullanabileceği şekilde yeniden düzenledi. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, Tuzla Marina’da da engelsiz yaşam alanı olacağını müjdeledi.

Parkların toplu açılışını Tuzla Kaymakamı Ali Rıza Çalışır ve Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı, engellilerle birlikte Postane Mahallesi Mektup Parkı’nda gerçekleştirdi.

Şelale Park içinde engelsiz yaşam parkı ve engellilerin işleteceği cafe, Tuzla Marina’da da engelsiz yaşam alanı kurulacağını belirten Başkan Yazıcı, “Tuzla’da kimse evinde kalmasın, izole olmasın, yaşayan herkesin aynı duyguları paylaştığı Tuzla’yı hayal ediyoruz. Toplumun her kesimi, özellikle sosyolojik anlamda dezavantajlı vatandaşlarımız ne evinde kalarak, ne kentinden uzaklaşarak yaşasın istemiyoruz. Birlikteliğimizi, kardeşliğimizi sosyal hizmetlerimizle de geliştirmek istiyoruz. Yaşamdan kopmayan engelsiz bir Tuzla için çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.

dsc_6555.jpg

Tuzla Belediyesi Engelsiz Yaşam Parklarında, kabartmalı yürüyüş yolları, içinde çarpım tablosu yer alan eğitim duvarı, müzik aletleri, engelli oyun grubu, engelsiz salıncaklar, engelli spor aletleri ve engelli tırmanma platformu gibi donatılar yer alıyor.

bsn_7075.jpg

dsc_6527.jpg

dsc_6638.jpg

dsc_6734.jpg