BIST 9.532
DOLAR 32,49
EURO 34,75
ALTIN 2.490,13
HABER /  DÜNYA

Uçağın yakıt tankı düştü

Amasya Merzifon’dan eğitim amaçlı havalanan ve Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi üzerinden geçen eğitim uçağından yakıt tankı düştü.<br/>Edinilen...

Abone ol

Amasya Merzifon’dan eğitim amaçlı havalanan ve Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi üzerinden geçen eğitim uçağından yakıt tankı düştü.
Edinilen bilgiye göre saat 11.00 sıralarında Amasya Merzifon’dan havalanan askeri eğitim uçağı, Yozgat’ın Akdağmadeni ilçesi üzerinden geçtiği sırada uçaktan yakıt tankı ve askeri mühimmat düştü. Yeniyapan köyü Beşiktepe mevkiine düşen yakıt tankı ve mühimmatı gören vatandaşlar durumu jandarmaya bildirdi.
Köylüler, F16 savaş uçağı olduğu tahmin edilen iki uçağın Yeniyapan köyü üzerinden geçerken uçağın birinin alçaldığını ve tank düştükten sonra tekrar yükseldiğini söyledi. Yeniyapan Muhtarı Fevzi İriyarı, “Saat 11.00 sıralarında köyümüzün üzerinden 20 dakika arayla dört tane F16 savaş uçağı geçti. İkili gruplar halinde geçen uçaklardan önce geçen 2 uçaktan birinden parçalar düştü. Tam Beşiktepe mevkiinden geçerken uçakların biri alçalarak düşmeye başladı. Tam bu sırada parçalar düşünce uçak tekrar havalandı. Parçalar yere yanarak düştü. Parçalar düştükten sonra yerden dumanlar çıktı. Uçak parçalarının düşmesiyle jandarmaya haber verdim” dedi.
Jandarma güvenlik tedbiri alırken, parçaların taşınması için helikopter geleceği belirtildi.
(İHA)