BIST 9.717
DOLAR 32,50
EURO 34,94
ALTIN 2.431,77
HABER /  DÜNYA

Rusya ile 5 anlaşma

Türkiye ve Rusya, 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’nın ardından 5 anlaşma ve mutabakat zabtına imza attı. <br/>Başbakan Recep T...

Abone ol

Türkiye ve Rusya, 4. Yüksek Düzeyli İşbirliği Konsey Toplantısı’nın ardından 5 anlaşma ve mutabakat zabtına imza attı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin himayesinde gerçekleşen imza töreninde olarak Rus enerji şirketi İnter Rao ile Elektrik Üretim A.Ş arasında mutabakat zaptı imzalandı. Anlaşmayı İnter Rao Anonim Şirketi Orta Asya ve Kafkasya Başkanı Dimitri Volkof ile Elektrik Üretim Anonim Şirketi Genel Müdürü Halil Alış imzaladı.
Rus enerji endüstrisi şirketi Silovıye Maşinı A.Ş. ile ERG İnşaat ve bu firmanın yan kuruluşu olan Pi Makina arasında stratejik ortaklık öngören bir mutabakat zaptı imzalandı.
Ardından Anadolu Ajansı (AA) ile Rus devlet haber ajanslarından İtar-Tass ve Ria-Novosti arasındaki işbirliğini karşılıklı olarak geliştirme, güçlendirme ve profesyonel anlamda bilgiye yönelik işbirliği geliştirmeyi hedefleyen anlaşmaya imzalar atıldı.
Rusya Federasyonu Gümrük Servisi ve Türkiye Cumhuriyeti Gümrük ve Ticaret Bakanlığı arasında basitleştirilmiş gümrük koridoru uygulamasının prosedürlerini düzenleyen bir mutabakat zaptı imzalandı.
(İHA)