BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Görüntülü haber cepte

ABD'nin önde gelen televizyon kanallarından CBS, haberleri cepe görüntülü yollayacak

Abone ol

ABD'nin önde gelen televizyon kanallarından CBS, aylık ücret karşılığında cep telefonlarına son dakika haberlerini hareketli görüntüler eşliğinde gönderme hizmetine başlayacak.

New York Times gazetesinde yer alan habere göre, uygulama kablosuz iletişim araçlarının tüketicilere doğrudan satışıyla ilgili yeni bir stratejinin parçası olarak yürürlüğe konulacak.

''CBS News to Go'' adlı haber servisine ayda 99 cent ödeyerek son dakika haberlerini anında öğrenebilecek üyeler, ayda 3 dolar 99 cent karşılığında da magazin alanındaki gelişmeleri izleyebilecek.

Başlangıçta her aboneye günde en fazla beş haber mesajı gönderileceği, ancak planın abonelere mesajları kendi ilgi alanları doğrultusunda belirleme fırsatı vereceği belirtilen haberde, spor haberleriyle ilgili benzer bir hizmetin de yakında başlatılacağı kaydedildi.

Haberde, CBS televizyonunun gelecek haftalarda izleyicilerinin karşısına cep telefonuna yönelik yeni hizmetlerle çıkmaya hazırlandığı da ifade edildi.

Bu hizmetler arasında, sadece cep telefonları için hazırlanan 3-5 dakikalık bir pembe dizi; resim, oyun, melodi ve ses efektleri sunan bir abonelik servisi ve kullanıcıların kendi animasyon görüntülerini oluşturup arkadaşlarına mesaj olarak göndermelerine imkan verecek bir ürün de bulunuyor.