BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.419,09
HABER /  DÜNYA

İran-Rusya işbirliği!

Rusya Dışişleri Bakanı Lavrov, Tahran'daki görüşmelerden sonra İran'la anlaştıklarını açıkladı

Abone ol

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Tahran'daki görüşmelerden sonra zenginleştirilmiş uranyum üretiminin Rusya'da yapılmasına yönelik öneriler konusunda daha iyi anlaşabildiklerini söyledi.

Lavrov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin tarafından kabulünde yaptığı açıklamada, İran'ın nükleer sorunu konusundaki görüşmenin bu hafta içinde Moskova'da devam etmesini beklediklerini kaydetti.

Uluslararası Atom Enerjisi Kurumu'nun (UAEK) 6 Mart'ta Viyana'daki toplantısında özellikle bu çalışmalarına (Rusya'nın İran'a zenginleştirilmiş uranyum teklifi ve bu konudaki görüşmeler) yönelik ihtimaller üzerinde konuşacaklarını umduğunu ifade etti.

Rusya Atom Enerjisi Ajansı (Rosatom) Başkanı Sergey Kiriyenko'nun geçen hafta Tahran'daki temaslarına da değinen Lavrov, şunları kaydetti:

"İran yönetimiyle yapılan müzakereler, özellikle İran'ın barışçıl amaçla kullanacağı nükleer santrallerin ihtiyacının karşılanması için gerekli olan zenginleştirilmiş uranyum üretiminin, Rusya'daki ortak bir tesiste yapılması yönündeki önerimiz üzerinde yoğunlaştı."

Lavrov, tarafların görüşmeleri sürdürme kararı aldığını belirterek, "Bu fikrin pratiğe geçirilebileceğine dair daha iyi bir anlayış var" dedi.