BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Adliyede linç girişimi!

Artvin'in Hopa İlçesi’nde dün gece 2 genci bıçaklayan 2 kişinin adliyeye getirilişi sırasında olaylar çıktı.

Abone ol

Artvin'in Hopa İlçesi’nde dün gece 2 genci bıçaklayan 2 kişinin adliyeye getirilişi sırasında olaylar çıktı. Bıçaklayanları linç etmek isteyen öfkeli kalabalık Kaymakamlık binasının alt katında bulunan adliyenin camlarını kırdı.

SAĞLIK DURUMLARI CİDDİ

Dün gece, ilçede büfe işleten 25 yaşındaki Hüseyin Akbıyık ve amcasının oğlu aynı yaştaki Barış Akbıyık ile Ordulu olan ve Hopa’da balıkçılık yapan B.T. ve T.A. arasında tartışma çıktı. Sahildeki parkta çıkan tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonrasında Hüseyin ve Barış Akbıyık bıçakla yaralandılar. Sağlık durumlarının ciddi olduğu belirtilen yaralılar, Hopa ve Ardeşen Devlet Hastaneleri’nde tedavi altına alındılar. Bıçaklayan 2 kişi ise polisin takibi sonucu yakalandı.

B.T. ve T.A. bugün saat 15.30'da Adliyeye getirilirken bıçaklananların yakınlarının saldırısına uğradılar. 2 kişi polisin müdahalesi ile Adliye binasına sokuldu. Ancak bu sırada Adliyenin çevresinde büyük bir kalabalık oluştu. Adliye önünde biriken yaklaşık 1000 kişi, ilçede yakın geçmişte de bu tür olaylar olduğunu ve gerekli önlemlerin alınmadığını ileri sürerek tepki gösterdiler. Çıkan olaylarda, Kaymakamlığın da içinde bulunduğu 4 katlı binanın en alt katındaki Adliyenin camları öfkeli vatandaşların attığı taşlarla kırıldı. Olaya jandarma ve polis müdahale etti. Polis panzerinin da kullanıldığı müdahale ile binanın çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı.

KAYMAKAM VE BELEDİYE BAŞKANI İKNA ETTİ

Bu arada, Kaymakam Şahin Arslan ile ilçenin ÖDP’li Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu vatandaşlarla konuşarak yatıştırmaya çalıştılar. Adliyeye çıkartılan 2 kişi ise tutuklandı. Adliye önünde biriken kalabalık, güvenlik kuvvetlerinin aldığı geniş güvenlik önlemleri sonrasında, yetkilileri protestolarını alkışlarla sürdürerek yaklaşık bir saat sonra dağıldılar.