BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Öldürülen papaz afiş oldu

Trabzon'da silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren İtalyan Papaz Andrea Santoro, Polonya'da afiş oldu.

Abone ol

İtalyan ulusal haber ajansı Ansa, Polonya'nın batısındaki Poznan kentinde, Katolik yetkililer tarafından, ''XXI. Yüzyıl Şehitleri'' adı altında düzenlenen ve İslam ülkelerinde öldürülen Katolikleri konu alan afiş kampanyasında, Papaz Santoro'nun fotoğrafının da kullanıldığını duyurdu.

Aziz Benediktus Vakfı ve Poznan Başpiskoposluğu tarafından düzenlenen kampanya çerçevesinde bastırılan 300 afişin, kentin kitle ulaşım aracı olan troleybüslere asıldığı da belirtildi.

Afişlerin, Katoliklerin cuma günü kutlayacakları Via Crucis (Haç Yolu) Yortusu'na dek kitle ulaşım araçlarında teşhir edileceği kaydedildi.

Habere göre, kan kırmızısı renkte ve dikenli tele sarılmış haçtan oluşan zeminin üzerine yerleştirilen fotoğrafların yer aldığı afişlerde, Papa İkinci Jean Paul'ün ''Şehitler bu yüzyılda geri döndüler'' biçimindeki sözüne de yer veriliyor.

Afişlerdeki fotoğraflarda, Papaz Santoro'nun yanı sıra Endonezya, Nijerya, Pakistan, Kongo ve Mısır olmak üzere sadece Müslümanlar tarafından öldürülen Katoliklerin resimlerine yer verilmesi dikkat çekici bir gelişme olarak niteleniyor.