BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Protestocu çiftçiden U dönüşü!

Olay çıkaran çiftçi yine döndü. Başbakandan özür dileyen Öncel, özürü baskı altında dilemiş!

Abone ol

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Mersin'e yaptığı gezide, protesto gösterisinde bulunan çiftçi Mustafa Kemal Öncel, 'baskıya mazruz kaldığı' için özür dilediğini söyledi.

Öncel, Kuyuluk beldesindeki bahçesinde düzenlediği basın toplantısında, eyleminden sonraki 'özür' açıklaması ile ilgili ''ben özür dilemedim, dilettirildim. Benim tek talebim şerefimin kurtarılmasıydı'' dedi. Kendisini, Başbakan Erdoğan'la tartışmaya girme noktasında görmediğini vurgulayan Öncel, ''bu benim haddimi aşmam demektir. Kendisine saygı duyarım. Ama ne acı ki, yaptığım açıklamanın ardından kamuoyunda hakkımda (kendisini parayla sattı) diye bir infial oluştu" diye konuştu.

Bu iddiada bulunanların bunu ispat etmesi gerektiğini ifade eden Öncel, "ben şerefimi parayla satacak bir insan değilim. Profesyonel bir eylemci değilim, seri eylemci hiç değilim. Bu cümleyi kullanıp da bana kimsenin hakaret etmeye hakkı yoktur" dedi. "Benim devletle güreşecek gücüm yoktur" diyen Öncel, "ben devleti karşıma alınca düğmemi ilikler saygıyla eğilir ve eririm'' açıklamasını yaptı.

Öncel'in iddialarına yalanlama
AKP Mersin Merkez İlçe Başkanı Fehmi Gür ise, Mustafa Kemal Öncel'in iddialarının asılsız olduğunu söyledi. Gür, ''Mustafa Kemal Öncel, yaklaşık bir hafta önce kendisi basın toplantısı düzenleyerek, baskı altında kalmadan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan özür diledi. Ayrıca, Mustafa Kemal Öncel'in, Mersin Emniyet Müdürlüğü'ne, baskı altında olmadığına dair rapor var" dedi. Gür, "şimdi bu açıklamaları yapan biri, bugün farklı bir açıklama yapıyorsa, ben bu kişinin yönlendirildiğini söylerim'' diye konuştu. Başbakan Erdoğan, 11 şubatta Mersin'de çiftçi Kemal Öncel'i 'lan' diyerek azarlamış, siyasi parti liderleri başta olmak üzere pek çok kesimden tepki almıştı.

Protestolara sebep olan diyalog şöyle:
Başbakan: Böyle bağırılmaz ki, terbiyesizlik yapma.
Çiftçi: Terbiyesizlik yapmıyorum. Lütfen bana hakaret etmeyin.
Başbakan: Artistlik yapma.
Çiftçi: Artistlik yapmıyorum, ben sanatçı değilim.
Başbakan: İyi bir sanatçısın.
Çiftçi: Tarım Bakanımızın anayasayı ihlal ettiğini biliyor musunuz?
Başbakan: Lan terbiyesizlik yapma.
Çiftçi: Lan mı?
Başbakan: Evet
Çiftçi: Lan mı? Canın sağolsun.
Başbakan: Şu anda çiftçiye ne verildiğinin farkında mısın?
Çiftçi: Ne zaman?
Başbakan: Şimdi.
Çiftçi: Benim mahsulüm öldükten sonra mı? İki senedir anamız ağlıyor.
Başbakan: Hadi ananı al git buradan.