BIST 10.503
DOLAR 32,29
EURO 35,04
ALTIN 2.474,27
HABER /  GÜNCEL

62 sanığa 310 yıl ceza

E-Tipi Cezaevi'nde çıkan olaylarla ilgili yargılanan 62 sanığa, 5'er yıldan 310 yıl ceza verildi. Sanıklardan 10'u serbest.

Abone ol

Diyarbakır E-Tipi Cezaevi'nde 10 tutuklunun öldüğü, 24'ünün de yaralandığı olayla ilgili yargılanan 72 sanıktan 62'si, 5'er yıl hapisle cezalandırıldı. 10 sanık ise beraat etti.

Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, aralarında 36
polis, 26 jandarma, 1 doktor ve 9 cezaevi görevlisinin bulunduğu
tutuksuz yargılanan 72 sanık katılmadı. Duruşmada, sanık ve müdahil
avukatları hazır bulundu.

Savcı, sanıklardan 62'sinin eyleme doğrudan katıldıkları ve zaruret halinde sınırın aşılması suretiyle öldürme kastı olmaksızın birden fazla kişiyi öldürmeye sebebiyet vermek suçunu işlediklerini iddia ederek, 62 sanığa TCK'nın 452/1. maddesi gereğince 18 yıla kadar hapis cezası verilmesini, diğer sanıkların ise beraatını istedi. Sanık avukatları ise süre talebinde bulundular ve olayın gerçekleştiği tarihteki cezaevi savcısı ile cumhuriyet başsavcısının dinlenmesini talep ettiler.

Önceki duruşmada süre verildiğini ve buna gerek olmadığını belirten savcı ise dönemin başsavcısının dinlenmesi isteğinin de reddedilmesini istedi. Mahkeme, sanık avukatlarının taleplerini, mahkemeye, olayın esası konusunda etki yapmayacağını belirterek reddetti. Sanık avukatlarından Hakkı Kurtuluş, daha önceki yazılı savunmalarını tekrarladıklarını, sanıkların tamamen meşru müdafaa durumunda hareket ettiklerini belirterek, beraat talebinde bulundu.