BIST 9.525
DOLAR 32,52
EURO 34,75
ALTIN 2.493,22
HABER /  GÜNCEL

Görevden alınan polislerle ilgili şok iddia

Sabah'ın Cemaatin Emniyet İmamı" ile başlayan özel haberler serisine imza atan Abdurrahman Şimşek'ten yeni iddialar...

Abone ol

A Haber’de Nihan Günay’ın sunduğu Medya Dünyası, Sabah Gazetesi İstihbarat Müdürü Abdurrahman Şimşek’i konuk etti.

Sabah Gazetesi’nin "Cemaatin Emniyet İmamı" ile başlayan özel haberler serisini hakkında konuşan Şimşek, Sürecin bu noktaya geleceğini tahmin ettiklerini ve araştırmalara başladıklarını söyledi. Haberi yaptıktan sonra hiç kimseden “Emniyetin İmamı” değildir diye bir yalanlama gelmediğini ifade eden Şimşek, karmaşık ilişkilerden de bahsetti. Şimşek “Görevden alınan emniyet müdürleri gidip imamla görüşmeler yapıyor. Bunları daha yayınlamadık.” Şeklinde konuştu

SÜRECİN BU NOKTAYA GELECEĞİNİ TAHMİN EDİYORDUK

Sürecin bu noktaya geleceğini biz az çok tahmin ediyorduk. Operasyonun olacağını, Türkiye’ye yönelik bir takım komploların döndüğünü hissetmiştim. Bu operasyonları yöneten, Hanefi Avcı’nın kitabında da bahsedilen, Kozanlı Ömer’in izini sürmeye başladık. Kendimiz takip ettik. Gazetecisiniz, bu güne kadar hiç bilinmeyen bir kişiyi görüntülemek istiyorsanız takip edeceksiniz. Hanefi Avcı’nın kitabını baştan sona okuduk, nerelere gidebilir, nerelerde olabilir bununla ilgili incelemeler yaptık. Kitaptan başka kaynak yok. ama internette kitabın yayınlandığı dönemde bir fotoğraf var. fotoğrafa baktığımız zaman bizim çektiğimiz adamla arasında 20 yıl fark var. biri gencecik, biri saçları ağırmış bir kişi. O mu değil mi diye takip etmeye başladık. Takip ederken adamın bir sürü ilişkilerini gördük. Cemaat’in bankasına gidiyor, Cemaat’in gazetesine gidiyor, Cemaat’in dershaneleri, Cemaat’in okulları, Cemaat’in ileri gelenleri…

HİÇ KİMSEDEN “EMNİYETİN İMAMI” DEĞİLDİR YALANLAMASI GELMEDİ

Haberi yapar yapmaz hemen karşı taraftan ses vermeye başladılar. Zaman Gazetesi’nden açıklamalar yapılıyor, Asya Bank’tan açıklamalar yapılıyor. Hocanın avukatı açıklama yapıyor, kendi avukatı açıklama yapıyor. Ama hiç kimse o adamın Osman Hilmi Özdil olmadığını söylemiyor. “Emniyetin İmamı” değildir diye de yalanlamıyorlar. Sadece Hanefi Avcı bu iddiaları ile yargılandı, bu iddiaların gerçek dışı olduğunu ve mahkemeyi kazandıklarını ileri sürüyorlar, başka bir şey söylemiyorlar.

GÖREVDEN ALINAN POLİS MÜDÜRLERİ İMAMLA GÖRÜŞTÜLER

Peki bu adam normal bir sigortacıysa, emniyetin araçlarını sigorta ediyormuş. Ama ne hikmetse Bugün Gazetesi Ankara Haber Müdürü Adem Yavuz Aslan ile ilişkisi var. Polis Akademisi’nden atılan Önder Aytaç ile ilişkisi var. Görevden alınan emniyet müdürleri gidip imamla görüşmeler yapıyor. Bunları daha yayınlamadık. Çok enteresan İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nde görevden alınan şube müdürleri hocaya, bu imamın yanına koşturarak yanına, gittiler Altunizade’ye. Bunlar bizim elimizde. Şimdi bekliyoruz. Yeri geldiği zaman biz bunların hepsini yayınlayacağız.

YURT DIŞINA ÖZEL UÇAKLA GİDİP GELİYOR! BÖYE SİGORTACI MI OLUR?

Adamın o kadar çok ilişkileri var. Özel uçağı var, kendisine ait değil tabi. İş adamlarına ait. Yurt dışına çıkarken kendi pasaportunu kullanmıyor. Buradan başka birisinin pasaportunu kullanıyor. Arabayla giriyor aprona kadar, oradan uçağa biniyor, başka bir ülkeye gidiyor, orada kendi pasaportuyla içeri giriyor. Ama ülkeye gelirken başka bir pasaportla. Türkiye’den kayıtlarına baktığınız zaman bu kişinin yurt dışına çok az çıktığını görüyorsunuz. Aslında defalarca gidiyor, Kuzey Irak, Dubai bir sürü ülkeyi geziyor. Böyle bir sigortacı olabilir mi? Bu sigortacı nedense cemaatin en önemli genel müdürleriyle buluşuyor. Herkes bunun önünde esas duruşa geçiyor. Biz bunları üst üste koyarak, bu kişinin emniyetin imamı ve aynı zamanda Türkiye genelinde de etkili olduğunu ortaya koyduk. Türkiye imam ile de buluşuyor.

DEVLET YAPILANMASININ AYNISI

Emniyetin imamı var, MİT’in imamı var, Maliye’nin var, Yargıtay’ın var, Danıştay’ın var… Mehmet Ali Şahin’in söylediği üst yargı olan şu anki Yargıtay’daki imam. Adalet Bakanlığı yaptığı dönemde o olaya şahit olduğunu anlatıyor. Bugünü anlatmıyor geçmişteki olayı anlatıyor. Yapılanma devlet nasılsa aynısının paraleli. Burada maliye varsa, maliyenin başında onunda imamı vardır. Maliye’nin genel müdürü varsa onun da genel müdürü karşılayan imamı vardır.