BIST 9.722
DOLAR 32,54
EURO 34,93
ALTIN 2.423,36
HABER /  GÜNCEL

Hatay Valisi'nden bomba 'TIR' talimatı

Tırda arama yapılması bizzat Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in talimatıyla engellendi iddiasına delil olarak gösterilen yazışma iddiaları daha da çarpıcı hale getirdi.

Abone ol

Suriye’deki gruplara silah ve mühimmat taşıdığı ihbarı üzerine Jandarma tarafından Hatay'da durdurulan TIR ile ilgili şok bir belge gündemi sarstı.

Tırda arama yapılması bizzat Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in talimatıyla engellendi iddiasına delil olarak gösterilen yazışma iddiaları daha da çarpıcı hale getirdi.

SİLAH YÜKLÜ TIR NASIL DURDURULMUŞTU?

Hatay’da Kırıkhan-Reyhanlı Karayolu üzerinde seyir halindeyken Hatay İl Jandarma Komutanlığı’na gelen ihbar sonucu jandarma ekipleri tarafından durdurulan ve askeri mühimmat taşıdığı iddia edilen TIR, Valilik-Savcılık-Jandarma-Polis arasında krize yol açmıştı.

Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman’ın talimatıyla inceleme yapılmak üzere Jandarma karakoluna çekilen TIR’da inceleme yapılması iddialara göre Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’in talimatıyla engellendi.

TIR operasyonu bununla da sınırlı kalmadı. Operasyonun başında takibi yapan polis, bölgenin jandarma kontrolünde olduğu gerekçesiyle el çektirildi, takibi yapan polis ekibi görevden alındı. Savcı tutanak tuttururken, TIR ise yoluna devam etti.

ÖNCE POLİSLER DURDURDU SONRA JANDARMA

Hürriyet gazetesinden Fevzi Kızılkoyun’un haberine göre, Hatay Terörle Mücadele ve Organize Suçlarla Mücadele şubelerinden polisler, Reyhanlı’dan yola çıkan 06 BR 8860 plakalı ve dorse plakası 06 DE 3290 olan TIR’ı “Suriye’ye mühimmat taşıdığı” yönündeki ihbar üzerine takibe aldı. TIR, Reyhanlı-Kırıkhan Karayolu Güzelce Jandarma Karakolu yakınlarında polis ekipleri tarafından durduruldu.

Sürücü ile birlikte içinde üç kişinin de bulunduğu TIR’da polisin arama yapmasına “Jandarma bölgesi” gerekçe gösterilerek izin verilmedi. Bölgeye gelen jandarma ekipleri ise ilk aramasında mühimmat, silah ve insani yardım malzemesi buldu. Bunun üzerine Cumhuriyet Savcılığı’nın yanı sıra Vali Celalettin Lekesiz’e de bilgi aktarıldı.

3 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

TIR, bölgedeki bir fabrikanın bahçesine çekilip savcı beklenmeye başlandı. Bu sırada sürücüyle birlikte tırda bulunan biri Suriye uyruklu iki kişi de gözaltına alındı.

Bir süre sonra olay yerine Reyhanlı’daki bombalı saldırıyla ilgili soruşturmayı da yürüten TMK 10. Madde ile Görevli Adana Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği’nde Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman TIR’da arama yapılıp malzemelerin boşaltılması talimatı verdi.

VALİ LEKESİZ'DEN ŞOK YAZI

Tam bu sırada Hatay Valisi Celalettin Lekesiz’den de jandarma ekiplerine “arama yapmayın” talimatı geldi. Jandarma ekipleri ise iki talimat karşısında Valilik’ten gelen talimata uydu ve arama yapmayı reddetti.

Yazıda MİT'e bağlı görev yapan personelin Jandarma Komutanlığı tarafından alıkonulduğu ve Başbakanlığa başlı çalışan MİT mensuplarının serbest bırakılması direktifi kaymakamlığa ve Jandarm Komutanlığına veriliyor.

hatay-lekesi̇z.jpeg

SAVCI DA JANDARMA DA TUTANAK TUTTU

Adli kolluğa arama yaptıramayan ve talimatı uygulanmayan Savcı Şişman, tutanak tutarak olay yerinden ayrıldı. Jandarma ekipleri de olayın gelişimini tutanağa dökerek TIR’ı bıraktı. Kilis’teki Öncüpınar sınır kapısından Suriye’ye geçeceği öğrenilen TIR, Reyhanlı’ya geri döndü.