BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GOP'ta evlilik seminerleri sürüyor

GOP Belediyesi’nin “Evliliğin Püf Noktaları” ana başlığı altında başlattığı “Evlilik Eğitimi Seminerleri”nin ikincisi GOP Kültür ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşti.

Abone ol

Seminerlerde, aile içi iletişimsizliğin aşılması ve yeni aile kuracak çiftlere evlilikteki püf noktaları, İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt’un verdiği eğitimle öğretiliyor.

“EVLİLİK EĞİTİMİ”

Son istatistiklere göre Türkiye'deki boşanma oranının binde 1.4 olduğu belirtiliyor. Evliliği yönetenin her zaman için kadın olduğunu savunan İnci Yeşilyurt, boşandıktan sonra en çok zarar gören tarafın kadın olacağı için, 'Aileyi kurtarmak ve sağlıklı beraberlik yaşatmak adına kadının, kocasını yani 'bedeni büyümüş olan çocuğu' yönetmeyi öğrenmesi gerekiyor' diyor. Yeşilyurt’un mutlu bir evlilik için olmazsa olmazları arasında sevgi, saygı, fedakarlık, ilgi ve anlayış geliyor.

Toplumun temelinin aile olduğunun bilinciyle yola çıkan Gaziosmanpaşa Belediyesi, bugüne kadar gerçekleştirdiği sosyal sorumluluk ve eğitim projelerine bir yenisini daha ekleyerek mart ayından itibaren “Evlilik Eğitimi Projesi”ni hayata geçirmiş ve ilçede bir dizi eğitim semineri başlatmıştı. İmaj ve İletişim Uzmanı İnci Yeşilyurt’un verdiği ikinci seminer de ilkinde olduğu gibi Gaziosmanpaşalı hanımlar tarafından büyük ilgiyle izlendi.

İnci Yeşilyurt, geçimsizliği oluşturan nedenler arasında çiftlerin birbirlerini çok iyi tanımadan yaptıkları evlilik, ilgisizlik, sorumsuzluk, kıskançlık, çocuk nedeniyle yaşanan anlaşmazlıklar, ekonomik sıkıntılar, eşle kopukluk ve bedensel uyumsuzlukların geldiğini belirterek, “Bugün bir çok ailenin çatırdaması gerçeğinin altında aile içi iletişimsizlik başı çekiyor. Sağlıklı bir aile içi iletişimle bir çok önemli sorunun önüne geçilebilir. Bugüne kadar yaşanan sorunlarda çiftlerin psikiyatri veya psikolojinin ilgilendiği ruhsal boyutu incelendi. Gerçekçi çözümler sunulmadı. İlk defa bir belediyenin öncülüğünde düzenlediğimiz bu toplantılarda katılımcıların yaşayacakları iletişim problemlerine çözümler sunulmasını sağlayacağız’’ diyen Yeşilyurt, evlilikte en önemli kurallar arasında sevgi, saygı, fedakarlık, ilgi ve anlayışın geldiğini belirtiyor.