BIST 10.267
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.393,34
HABER /  POLİTİKA

BDP'den AK Parti'ye destek teklifi

BDP gözünü hazine yardımına dikti. Eğer AK Parti ilgili düzenlemeyi getirirse Anayasa değişikliğine destek verecekler.

Abone ol

Anayasa değişiklik paketine destek vermeyen BDP yine de açık kapı bıraktı ve iktidar partisine, "4 talebimiz yerine gelirse ikinci tur oylamada kabul oyu kullanırız" mesajı gönderdi. BDP’nin şartları arasında hazine yardımı da yer alıyor. BDP son seçime katılmadığı için hazine yardımı almıyor.

BDP, eski milletvekilleri Aysel Tuğluk ve Ahmet Türk'e getirilen 5 yıllık siyasi yasağın kaldırılması, TCK ile Terörle Mücadele yasasının 6 maddesinin değiştirilmesi, yüzde 10'luk seçim barajının yüzde 3’e düşürülmesi, genel seçimlerde yüzde 3 oy alan veya TBMM’de grubu bulunan partilere Hazine yardımı yapılması, taş atan çocuklar yasasının çıkarılmasını istiyor. Bu şartlar yerine geldiği taktirde Anayasa paketine kabul oyu verilecek.

KCK OPERASYONLARI

Gazeteport'a göre; değiştirilmesi ve cezaların azaltılması istednen TCK maddeleri, PKK’nın şehir yapılanması olan Kürdistan Topluluklar Birliği (KCK) operasyonu kapsamında gözaltına alınan ya da tutuklanan eski DTP ve BDP’li çok sayıdaki belediye başkanı ve partiliyi ilgilendiriyor.

Bu maddeler şu hükümleri öngörüyor:

TCK MADDE 215 (Suçu ve suçluyu övme- 2 yıla kadar hapis.).

TCK MADDE 216 (Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama- 1-3 yıl hapis..)

TCK MADDE 220 (Suç işlemek amacıyla örgüt kurma..1-6 yıl arasında hapis)

TMY MADDE 7 : (Terör örgütünün propagandasını yapmak.. 1-5 yıl hapis…)

TMY MADDE 8: (Terör suçlarının işlenmesinde kullanılacağını bilerek fon sağlamak…Örgüt üyesi olarak cezalandırılıyor. Kapsama giren suçların kamu görevinin sağladığı nüfuz kötüye kullanılmak suretiyle işlenmesi halinde, verilecek ceza yarı oranında artırılıyor.)