BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Partili Kılıç'a ceza kabul edilmedi

CHP'li vekile verilen cezanın aynısı AK Partili Kılıç içinde istendi ancak Genel Kurul'da kabul edilmedi.

Abone ol

CHP Grup Başkanvekilleri, TBMM Genel Kurulundaki Anayasa değişikliği görüşmelerinde, CHP Kayseri Milletvekili Şevki Kulkuloğlu'na, ''Kıvırtan Başbakan istemiyorum'' yazılı döviz açması nedeniyle uyarı cezası verildiğini, AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç'ın da konuşmasında aynı kelimeyi kullandığı için aynı cezayı alması gerektiğini belirtti.

Şahin, bunun üzerine Kılıç'a savunması için söz verdi. Kılıç, konuşmanın ne şekilde yapıldığının apaçık ortada olduğunu belirterek, ''kıvırtma'' kelimesinin, hiçbir milletvekiliyle, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, CHP'nin kurumsal kimliği ve tüzel kişiliğiyle ilişkilendirilmediğini belirtti.

Kılıç, ''(Kıvırtmadan bahsediyorsun, sen bunu nereden öğrendin?) Soru kalıbında konuşulmuştur. Kavramın üzerinde durulmuştur, bu kavramdan duyulan rahatsızlığa vurgu yapılmıştır. Sarf ettiğim sözlerde hiçbir şekilde Sayın Baykal, CHP'nin kurumsal kişiliği hedef değildir'' diye konuştu.

Suat Kılıç, Kulkuloğlu'nun Genel Kurula getirdiği pankartlardan, CHP yönetiminin haberdar olduğunu savundu.

-''SAVUNMA BENİ TATMİN ETMEDİ''-

Şahin, Kılıç'ın konuşmasında CHP'nin isminin geçtiğini, ''Başörtülülere, çarşaflılara altı oklu CHP rozetini takıp da Mersin'de o rozeti yırtarken mi öğrendiniz kıvırtmayı'' sözleriyle, CHP'yi kast ettiği izleniminin doğabileceğini kaydetti.

Her milletvekilinin, konuşurken dikkatli olması gerektiğini ifade eden Şahin, Kılıç'ın savunmasının kendini tatmin etmediğini kaydetti.

Kulkuloğlu için yaptığı uygulamayı tekrar edeceğini, adaletin bunu gerektirdiğini ifade eden Şahin, Kılıç'a kınama cezası verilmesini Genel Kurulun oyuna sundu.

AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, ''Önceki konuşmayla nasıl aynı kefeye koyarsınız'' diyerek, bu karara karşı çıktı.

Kılıç'a, oylama sonucunda kınama cezası verilmesinin kabul edilmemesine CHP'li milletvekilleri, alkışlayarak tepki gösterdi.