BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

PKK sınıra füze yerleştirdi iddiası

Eğer bu iddialar doğruysa sınırda büyük çatışmalar yaşanacak. En çarpıcı iddiası ise PKK'nın füze yerleştirdiği!...

Abone ol

PKK'nın Hakkari-Çukurca hattında sınırın öte yanında SA-7 füzeleri yerleştirdiği iddia edildi. Ayrı iddialara göre PKK, Türkiye'de çeşitli eylemler düzenleyecek ve radikal bazı sol gruplarda bu eylemlere destek verecek.

Asker bölgede geniş caplı operasyon başlattı ancak PKK'nın daha büyük eylemler için Çukurca hattının öte tarafına SA-7 füzeleri yerleştirdi. Bugün gazetesinden Adem Yavuz Arslan'ın iddiasına göre bu füzelerin varlığı kesin. İşte Arslan'ın yazısından bazı bölümler;

(...) Çünkü Türkiye çok kritik bir virajda. Görüşülmekte olan Anayasa değişikliğinden Cumhurbaşkanı seçimine kadar bir dizi önemli gündemi var. Yani önümüzdeki iki yıl hassas bir dönem.

Ergenekon soruşturması başladığından bu yana söylediğimiz bir konuyu da not etme adına hatırlatalım: 'Fırat'ın doğusundaki ilişkiler ağı' çözülmedikçe Ergenekon anlaşılamaz.

(...) İmralı ve Kandil'in 'kanlı ve sansasyonel' eylem talimatı verdiği artık sır değil. Hatta Hakkari-Çukurca hattında sınırın öte yanında SA-7 füzeleri yerleştirildiği kesinlik kazanmış bir bilgi.

Dileriz gerçekleşmez. Ama güvenlik birimlerinin elindeki veriler ve yapılan risk analizi çalışmalarına göre tablo tedbirli olmayı gerektiriyor.

PKK ve işbirliği yaptığı birtakım radikal sol örgütler bazı üs bölgelerini ve karakolları hedef seçmiş.

Kayıtlara giren potansiyel hedefler arasında; Tunceli-Ovacık ve Kuşluca ile Sarıtaş Jandarma karakolları, Bingöl-Yedisu-Kabayel Üs Bölgeleri, Van-Çaldıran, Hakkari-Şemdinli-Gilmi Gediği ve Soğuk Tepe üs bölgeleri, Şırnak-Gülyazı bölgesindeki Kopki Tepe, Geymuşule, Diyarbakır-Lice-Gelişen Karakolu, Diyarbakır-Tepe Jandarma Karakolu, Kayacık Karakolu var.

Yine verilere göre Tokat ve Giresun ile Hatay-Amanoslar yeni eylem bölgeleri seçilmiş.

Kimsenin moralini bozmak, korkutmak derdinde değilim. Ama biz Ankara'da Meclis'e kilitlenmişken Güneydoğu'dan, sınırın öte yanından ilginç gelişmeler yaşanıyor. Dikkatli olmak şart...