BIST 10.005
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.431,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

GOP'ta bereketli gönül sofraları

Binlerce vatandaşın katılımıyla belediye bahçesinde gerçekleşen gönül sofrasında birlik ve beraberliğin en canlı örnekleri sergilendi.

Abone ol

Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, “Bu ay şükür ve paylaşmanın gönül semalarımızda yerini aldığı aydır’’dedi.

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin Ramazan Ayının ilk günü kurduğu Gönül Sofrası’nda yerini alan Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın selamlarını ileterek, herkesin Ramazan Ayını birlik, beraberlik ve bereket içinde geçirmelerini diledi.

Türkiye’de bir ilki başlatarak üç yıl önce Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından hayata sokulan mahallelerde kurulu Açık Hava Gönül Sofraları bu yılda halkla buluşuyor. GOP Belediyesi’nin Ramazan ayının ilk günü sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Gönül Sofraları adı verilen Açık Hava (sokak) iftarı dün Belediye Bahçesi önünde Devlet Bakanı ve Baş Müzakereci Egemen Bağış ve üç bini aşkın vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol ve yardımcıların da hazır bulunduğu sokak iftarında belediye ile vatandaşlar ramazan ayının bu ilk gününü birlik ve beraberlik içinde geçirdi. Gaziosmanpaşa Belediyesi önündeki bahçede iftar açmanın huzuru tüm içtenliğiyle yaşanırken , yüzlerce masadan oluşan gönül sofralarına ramazan ayının bereketi saçıldı. Yaklaşık 2500 vatandaşın katıldığı iftar öncesi yapılan tasavvuf müziği dinletisinden sonra ezanın okunmasıyla binlerce kişi hep birlikte dua ederek iftarlarını açtılar.

Gaziosmanpaşa Belediyesi geleneksel Ramazan kültürünün yaşatılması amacıyla Belediye Bahçesi ve Merkez camii önünde eski Osmanlı evlerinden tasarlanan vatandaşlara yönelik yemek, hediyelik eşya ve çeşitli aktivitelerin yer aldığı standlar kurdu. Özel ışıklandırmasıyla bir renk cümbüşüne dönen Gaziosmanpaşa Meydanı vatandaşlar tarafından büyük bir ilgiyle karşılandı. Belediyenin gönül sofraları iftardan sonra da sahura kadar sürecek kültür ve sanat etkinlikleriyle renkleniyor.

İftar sonrası vatandaşlara seslenen, Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Dr. Erhan Erol, Ramazan ayının herkese sağlık, mutluluk ve refah getirmesini dileyerek, “Allah’ın rahmet ve bağış kapılarının açıldığı bu ayda sosyal hayatta huzur ve kaynaşmanın yoğun olarak yaşanması hepimizin en büyük dileğini oluşturuyor. Ramazan ayının nefsimiz, ailemiz, milletimiz, ülkemiz ve bütün insanlık için hayırlara vesile olmasını, Cenab-ı Allah’tan niyaz ediyorum’’ dedi. İftar yemeği sonrası ise çocuklara yönelik Mesneviden Hikayeler adlı bir tiyatro gösterisi sergilendi.

GÖNÜL SOFRALARI SÜRECEK...

GOP Belediyesi’nin Ramazan ayının ilk günü sosyal belediyecilik anlayışı gereği düzenlediği Gönül Sofraları adı verilen Açık Hava (sokak) iftarlarının ilki dün Merkez Mahallesi’ne yönelik olarak Belediye Bahçesi önünde üç bini aşkın vatandaşın katılımıyla gerçekleşti. Gönül Sofraları daha sonra sırasıyla Barbaros, Kazım Karabekir, Yıldıztabya, Hürriyet, Bağlarbaşı, Fevzi Çakmak, Şemsipaşa, Karadeniz, Yeni Mahalle ve Mevlana Mahalleleriyle devam edecek. Her yemeğe toplam 2 bin 500 kişinin katılacağı iftarlar öncesinde tasavvuf müziği dinlenecek.

BELEDİYE BAHÇESİ AÇIK HAVA ETKİNLİKLERİ

Ramazan ayı boyunca her gün Gaziosmanpaşa Belediye Bahçesi’nde özellikle çocuklara yönelik olarak tiyatro gösterileri, meddah, Karagöz Hacivat, şişme oyun parkları, halk oyunları, masal şovlar, kukla gösterileri ve ortaoyunları sahnelenecek. Ayrıca konserler ve şiir dinletileriyle de 7’den 70’e herkesin eski ramazan eğlenceleri ile hoşça vakit geçirmeleri sağlanacak.

HANIMLARA YÖNELİK SÖYLEŞİLER...

Gaziosmanpaşa Belediyesi’nin artık Ramazan aylarında bir geleneği haline gelen Kadın Sohbet Programları bu yıl da yine birbirinden değerli isimleri Gaziosmanpaşalı kadınlar ile buluşturacak. 18-25 Ağustos ve 1 – 7 Eylül (Çarşamba günleri) tarihlerinde Belediye Toplantı Salonu’nda düzenlenecek sohbet programlarına sırasıyla şu isimler katılacak. Doç. Dr. Mustafa Karataş (İst.Üniv. Öğretim Üyesi), Dr. Jale Şimşek, Ömer Döngeloğlu (TV Programcısı/Yazar), ve Saliha Erdim ( Eğitimci )