BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Kuşadası'nda esnaf isyan etti!

Kuşadası esnafı, Türkiye hakkında olumsuz bilgiler veren notları engelleyemedikleri gerekçesiyle, gemilere hizmet eden tur acentelerini protesto etti.

Abone ol

Kuşadası'nda, hazırlanan dev pankartı bir iş yerinin önüne açan esnaf temsilcileri, seyahat acentelerini "çarşı esnafını kötü göstermekle" suçladı.

Dev turist gemilerinin limana yanaştığı saatlerde gerçekleşen eylemde esnafın hazırlattığı ve iş yerlerinin önüne asılan pankartta ise şu ifadeler yer aldı:''Ey Büyükler! Bizler de sizin evladınız değil miyiz? Yoksa ağabeylerimizi bizden daha mı çok seviyorsunuz? Kuşadası, üç beş acentacı ve onların desteklediği beş on adamın çiftliği midir? Kuşadası için karar verme zamanı geçti bile. Tavsiye edilen dükkan sistemine ve gemilerdeki çarşıyı karalama kampanyalarına çözüm bulun. Bizler bazılarının iddia ettiği gibi hırsız ve ganimet avcısı değiliz".

Eylemi gerçekleştiren İş yeri sahiplerinden Selami Bayraktar, seyahat acentelerinin doyumsuz tutumları ve alışveriş merkezlerinin bitmek bilmeyen ihtirasları ülkemize gelen yabancıların bir soygun döngüsüne girmelerine neden olduğunu belirterek, “ Bu gelişmeler son beş yılda ticareti tamamen bitirme noktasına doğru götüren gelişmelerdir. Gelen binlerce turistin beş on mağazaya yönlendirilmesinden çok sıkıntı çekiyoruz'' dedi.

Esnafın, acente ve büyük mağazalarla bu sistem içinde rekabet etmesinin mümkün olmadığını ifade eden Bayraktar, kruvaziyer gemilerinde yolculara Türkiye'yi ve esnafı kötüleyen kitapçık ve notlar dağıtılmasının son örneğinin geçtiğimiz günlerde ''Splendour Of The Seas'' gemisinde yaşandığını hatırlattı. Bayraktar, ''Gemilerde çarşı esnafı ganimet avcıları, kötü insanlar, hırsız olarak gösteriliyor, bunun böyle olmadığını söyleyecek kimse yok mu?” diye konuştu.