BIST 9.947
DOLAR 32,38
EURO 34,75
ALTIN 2.429,48
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Zafer Çağlayan Kazan'ı ziyaret etti

Devlet Bakanı Zafer Çağlayan AK Parti İlçe Başkanlığını ve Kazan esnafını ziyaret etti

Abone ol

Veysel Beyru ve Belediye Başkanı Lokman Ertürk'ünde hazır bulunduğu karşılamada,İlçemizdeki Alçe-Dorçe ve Üntes Fabrikalarını gezerek incelemelerde bulunan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Anayasa değişikliklerinin Türkiye'nin hukuk ve demokrasi standardını yükselteceğini söyledi.

Devlet Bakanı Çağlayan, fabrikaları gezerken yapmış olduğu toplantılarda yorulmadan, yılmadan ülkenin daha iyi seviyeye gelmesi için, daha fazla fabrika bacasının tütmesi için hep birlikte çalıştıklarını ifade etti.

Çağlayan, 'Türkiye'nin 8 yıl önce dünyanın ekonomisinde 27.sırada iken bugün 17.sıraya ilerlerlediğini, 8 sene önce 1 milyar dolar için IMF'nin kapısında beklerken bugün, 8 yıl önceki 23,5 milyar borcun 6 milyar dolara düşürüldüğünü'belirtti. Çağlayan, istenilse bunu anında kapatacak duruma gelindiğini de bildirdi.

Türkiye'nin, kriz ortamında ihracatını 102 milyar dolara ulaştırdığını, genç nüfusuyla önemli bir avantaja sahip olduğunu ifade eden Çağlayan, Türkiye'nin Asya ile Avrupa arasında köprü oluşturması nedeniyle gelecekte büyük başarılara imza atacağını söyledi.

Çağlayan, 2023 yılında Türkiye'nin dünya ekomomisinde ilk 10'larda yer alacağını ve ihracatın 500 milyar dolara ulaşması hedefinin bulunduğunu belirtti. 'Bunları bal gibi yaparız. Çok rahat yaparız' diyen Çağlayan, hükümetleri döneminde mali disiplin ve bütçe disipliniyle Türkiye'nin itibarının yükseldiğinin altını çizdi. Çağlayan, 'Ama bu bize yetmez. Yola devam. Durmak yok. Türkiye bölgenin parlayan yıldızı olacak, Avrupa'nın en büyük üretim merkezi olacak' dedi.

Demokratik, sosyal ve siyasi standartların da yükselmesi gerektiğine işaret eden Çağlayan, Türkiye'nin yeni bir açılıma soyunduğunu söyledi. 12 Eylül'de referanduma sunulacak Anayasa değişikliklerinin kesinlikle bir AK Parti projesi değil, bir devlet ve millet projesi olduğunu ifade eden Çağlayan, 'Demokrasiye müdahale etmiş, demokrasiyi kirletmiş, insanları sağ-sol diye ayırmış darbe anayasasının ortadan kaldırılmasıdır. Türkiye'de bir daha asla kimsenin darbe yapamayacağı bir ortam sağlamaktır' diye konuştu.

Anayasa değişiklikleriyle ilgili bilgi veren Çağlayan, bu düzenlemelerin Türkiye'nin hukuk standardını, demokratik standartlarını yükselteceğini söyledi. Kazanlılardan, Anayasa düzenlemelerini oturup okumalarını, incelemelerini, yapılanları ve yapılacakları görmelerini isteyen Çağlayan, 'Oyunuzu ona göre verin' dedi.

Devlet Bakanı Çağlayan, Kazan'da ayrıca belediyeyi, AK Parti İlçe Başkanlığını ve ve Kazan esnafını da ziyaret etti.