BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Google'dan büyük yenilik

Google “OK Google” servisini Chrome’a sesli komut sistemi eklentisi olarak masaüstünüze getirdi.

Abone ol

Android 4.4 KitKat kullanıcıları bir tuşa basmadan, yazı yazmadan Google ile konuşmanıza olanak veren bu özelliğe aşinalar.

Eğer Google.com adresindeyseniz sadece “OK Google” demeniz yeterli, ellerinizi kullanmadan Google’a sorunuzu sorup aramanızı gerçekleştirebilirsiniz.

Kullanım talimatları oldukça basit; eklentiyi indirip kurun, mikrofon erişimi isteyecektir onay verin, Chrome’dan Google.com’a girerek “OK Google” diyin. Artık sorunuzuu sorabilirsiniz. Maalesef özellik şu anda sadece İngilizce’yi kabul ediyor. KitKat’ın dünya geneline yayıldığı düşünülürse bu durum biraz hayal kırıklığı yaşatıyor ama aynı zamanda diğer dillerin kullanıma girebilme ihtimalini de yükseltiyor.

PEKİ GOOGLE KULLANICILARI DEVAMLI DİNLEYECEK Mİ? 

Eğer Google’ın sizin konuşmalarınızı dinleyeceğinden şüpheleniyorsanız endişelenmeyin, eklenti sadece siz “OK Google” komutunu verdiğiniz zaman sizi dinlemeye ve sorgularınızı gerçekleştirmeye başlıyor. Buna rağmen ben güvenmiyorum diyorsanız eklentiyi indirmeyerek sorunu kökünden çözebilirsiniz. Elbette Google bu özelliği sayfada standart hale getirene kadar, ki bu büyük bir ihtimal bence. Bu sorunu da Google devrimi gerçekleştirdikten sorna konuşuruz.

ok-google-590x368.png 


Kaynak: DijitalKütüphane