BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Üniversite öğrencileri o davadan beraat etti

Samsun’da eğitimin sistemine tepki eyleminde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına dart attıkları iddiasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis cezası ...

Abone ol

Samsun’da eğitimin sistemine tepki eyleminde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına dart attıkları iddiasıyla haklarında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan üniversite öğrencisi 2 genç beraat etti.
İlkadım ilçesi Süleymaniye Geçidi’nde 2012 Ağustos ayındaki ’4+4+4’ eğitim sistemine tepki eyleminde Başbakan Erdoğan’ın fotoğrafına dart attıkları iddia edilen Samsun Ondokuz Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği Bölümü öğrencisi Y.B (23) ile Çevre Mühendisliği öğrencisi M.D.Ö (22) hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Samsun 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde bugün görülen davanın son duruşmasında hakim, Başbakan Tayyip Erdoğan’a yönelik görevinden dolayı hakaret suçundan ayrı ayrı cezalandırılmaları istemiyle kamu davası açılan üniversite öğrencisi Y.B ve M.D.Ö’nün yüklenen suçun yasada tanımlanan unsurları itibarıyla oluşmadığı ve bu hali ile eylemin yasada suç olarak tanımlanmadığı anlaşıldığından beraatlerine karar verdi. Duruşma çıkışı açıklamada bulunan Y.B, mahkemenin beraatlerine karar verdiğini belirterek, mahkemelerin yıllardır suçlulara gereken cezayı vermeyip suçsuzları yargıladığını söyledi.
(İHA)