BIST 9.693
DOLAR 32,50
EURO 34,69
ALTIN 2.499,53
HABER /  DÜNYA

Bu acıya yürek dayanmaz

Adana’da, terör örgütü yandaşlarınca uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden belediye otobüsü şoförü Ali Köse, son yolculuğuna uğurlandı. ...

Abone ol

Adana’da, terör örgütü yandaşlarınca uğradığı saldırı sonucu hayatını kaybeden belediye otobüsü şoförü Ali Köse, son yolculuğuna uğurlandı. Köse’nin acılı ailesi cenaze töreninde sinir krizi geçirirken, nişanlısı ise “Tabuttaki Alim değil” diyerek ağıt yakıp yürek burktu.
17 Kasım Pazar günü, merkez Yüreğir ilçesindeki Anadolu Mahallesi’nde meydana gelen olayda, terör örgütü PKK lehine eylem yapan çocuklar, yoldan geçen belediye otobüsüne taşlı saldırıda bulundu. Saldırı sırasında başına taş isabet eden otobüs şoförü Ali Köse (27) ağır yaralanırken, kontrolden çıkan otobüsün çarptığı 6 yaşındaki İbrahim Taşkıran ise hayatını kaybetti. Olaydan sonra linç girişiminde bulunulan ve ağır yaralanan Köse, kaldırıldığı hastanede 11 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti.
Mesai arkadaşlarının ‘şehidimiz’ dediği Köse için Adana Büyükşehir Belediyesi Otobüs İşletme Müdürlüğü’nde cenaze töreni düzenlendi. Köse’nin ailesi, yakınları, mesai arkadaşlarının yanı sıra belediye başkanları, milletvekilleri ve meclis üyelerinin katıldığı törende gözyaşları adeta sel oldu.
Cenaze arabasının tören alanına girmesi ile Köse’nin ailesi sinir krizi geçirdi. Genç şoförün nişanlısı Tansu Sır, al bayrağa sarılı tabutun üzerinde "Tabuttaki Alim değil" diyerek ağıtlar yakarak, uzun süre gözyaşı döktü. Yakınları tarafından güçlükle sakinleştiren Sır, törenin ardından baygınlık geçirdi. Anne Ayşe Köse ve baba Mahmut Köse de yakınları tarafından teselli edildi.
Törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zihni Aldırmaz, yaşanan olaydan dolayı büyük üzüntü duyduklarını ifade ederek, “Şehit, şehidimizdir; ailesi de bundan sonra bizim ailemizdir” dedi.
Adana’daki belediye otobüsü şoförleri de, öldürülen mesai arkadaşlarını son yolculuğunda yalnız bırakmadı. Asker selamı verdikleri mesai arkadaşlarının tabutunu taşıyan şoförler de uzun süre gözyaşı döktü. Adana’daki otobüsler, Ali Köse için araçlarının önüne Türk bayrağı, aynalarına da siyah kurdele astı. Törende, PKK aleyhine de sloganlar atıldı. Köse’nin cenazesi, öğle namazını müteakip Sarıçam ilçesindeki Kürkçüler Mezarlığı’nda toprağa verilecek.
(İHA)