BIST 10.046
DOLAR 32,40
EURO 34,56
ALTIN 2.377,99
HABER /  MEDYA

Türköne'nin bu iddiası Cemaati bile kızdırdı

Zaman'ın etkin ismi Türköne öyle bir tez attı ki ortaya hem cemaatten hem AK Partili yazardan sert azar işitti.

Abone ol

İNTERNET HABER - Muhafazakar medyada bu kez Mümtazer Türköne krizi patladı. İlginç olan bu kez AKP de Cemaat medyası da aynı safta.. Zira hem Cemaatin ağır abisi Ahmet Taşgetiren'den fırça dolu bir uyarı yedi hem de AK Parti medyasının İslamcı duayeni Hayrettin Karaman'dan...

Zaman si yazarı Mümtazer Türköne şu günlerde kimsenin yapamayacağını yaptı. AK Parti medyasının usta ismi ile Cemaat medyasının ağır topunu kendisine karşı aynı safta birleştirdi.

Hem Cemaati hem de AK Partilileri bu kadar kızdıracak ne yazmış derseniz... Türköne, "dershaneler İmam Hatipler için kapatılıyor' iddiasını ortaya attı.

Bugün yazarı Ahmet Taşgetiren Türköne'nin iddiası için 'dehşet ifadeler" yorumunu yaptı ve şunları yazdı;


TÜRKÖNE NE DEDİ DE KIZDIRDI?


ZAMAN yazarı Türköne, AKP'nin İmam Hatip öğrencilerinin önünü açmak için dershaneleri kapattığını iddia etmiş ve şöyle yazmıştı;

"Şayet dershaneler kapatılır ve eğitim okul duvarları arasına sıkıştırılırsa otomatik olarak imam hatipler eşit rekabet şartlarına kavuşmuş olacaklar."

İMAM HATİPTEN ELİT KUŞAK YETİŞMİYOR

"Türkiye’nin yeni kuşak elitleri artık imam-hatip mezunları değiller. İmam-hatipler hüzünlü, acılı, meşakkatli hatıralardan ibaretler. Artık sadece nostaljik duyguları tatmin edebilirler; Türkiye’nin gelecek beklentilerini değil. Türkiye’nin din eğitimi sorunu, özünde bir devlet tekeli sorunuydu. Eğer imanlı nesiller istiyorsanız, bunu devletin sevimsiz hale getirmek için elinden geleni esirgemediği devlet okullarında yapamazsınız. "

NIN


MEHMET TEZKAN İLE TÜRKÖNE AYNI ÇİZGİDE BULUŞTU

"40 yıl düşünsem, imam hatip-dershane ilişkisine dair bir yorumda, Zaman'dan Mümtazer Türköne ile Milliyet'ten Mehmet Tezkan'ın aynı çizgide buluşacağı aklıma gelmezdi.

BU YAZININ ZAMAN'DA ÇIKMASI NASIL SONUÇLAR DOĞURUR?

Bu yazı Zaman'da çıkıyor.

Böyle bir yazının, Başbakan'dan öte imam hatip camiasında nasıl bir tepki doğuracağını tahmin etmek zor değil.

Yine böyle bir yazının, Hizmet Camiası'na, bir imam hatip karşıtlığı yükü taşıtacağını anlamak da zor değil.

MÜMTAZER BEY'E BÖYLE BİR MİSYON DÜŞÜYOR MU?

Dershane tartışmasını getirip, Hizmet Camiası ile imam hatipler arasındaki ilişkiyi sabote edecek bir çerçeveye oturtmak... Böyle bir misyon Mümtazer Bey'e düşüyor mu, doğrusu anlamadım. Acaba böyle bir tavır üstlenirken, Zaman üzerinden Hizmet Camiası'na da bir bedel ödettiğini dikkate almış mıdır?

HOCAEFENDİ BU YAZIYI NASIL OKUDU?

Ben, Muhterem Hocaefendi'nin bu yazıyı nasıl okuduğunu bilmek isterdim. Mehmet Tezkan'ın bu minvaldeki değerlendirmeleri üzerine bir şey demedim. Ne diyeyim. Ona yakışır. Onun da misyonu o. Ben Mümtazer Bey'i tanıyamadım, ona sitem ettim.

HAYRETTİN KARAMAN'DAN DA AĞIR YAZI;
TÜRKÖNE UYDURUYOR

AK Parti'yi destekleyen Yeni Şafak Gazetesi'nde yazan İslamcıların duayen ismi Hayrettin Karaman'dan da Türköne'ye ağır bir yazıyla karşılık geldi. Karaman'da Türköne için 'dershaneler ile İmam Hatiplere gönül verenlerin arasına fitne sokuyor" yorumunu yaptı. İşte yazısından kısa bölümler;

"Ben İmam Hatip camiasını yakından tanıyanların önde gelenlerinden biriyim; bu okullarla ilgili kuş uçsa haberim olur. Okuyucularımı temin ederim ki, dershane konusu ile İmam Hatip okulları arasında sayın yazarın uydurduğu (veya hayal ettiği) öyle bir ilişki ve çatışma yoktur."

LÜTFEN YANGINA SU İLE GİDELİM BENZİNLE DEĞİL

İmam Hatip okullarını, bu okullara gönül ve emek vermiş halkımızı, bu okullarda ibadet ruhu ile hizmet etmiş ve eden binlerce hocamızı, mezunlarının yurt içinde ve dışında verdikleri bunca meşkûr hizmeti bilenler, sayın Türköne'nin sarfettiği -yukarıdaki son- cümleyi sarfedemezler.

Lütfen yangına su ile gidelim, benzin ile değil."