BIST 10.209
DOLAR 32,37
EURO 34,81
ALTIN 2.399,58
HABER /  DÜNYA

Sınav heyecanı bugün için sona erdi

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıflar için düzenlenen Merkezi Ortak Sınavı sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler, sınavın kolay o...

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıflar için düzenlenen Merkezi Ortak Sınavı sona erdi. Sınavdan çıkan öğrenciler, sınavın kolay olduğunu ifade ettiler.
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından 8’inci sınıflar için düzenlenen Merkezi Ortak Sınavı sona erdi. Harbiye İlköğretim Okulu öğrencileri, yeni sistemden memnun kaldıklarını ifade ederek, sınavın kolay geçtiğini belirttiler. Yeni sistemin güzel olduğunu ifade eden Ali Güzel isimli öğrenci, “Sınav çok zordu. Yeni sistem geldi. Daha güzel bir sistem’’ diye konuştu.
Matematikte zorlandığını söyleyen Hande Güzelçiçek de, “Sınav kolaydı. Matematik biraz zordu ama Türkçe kolaydı. Yeni sistem daha iyi” şeklinde konuştu.
Sınavın iyi geçtiğini belirten Gamze Erkut, "Sınav güzeldi, iyi geçti. Matematikte biraz zorlandım ancak Türkçe kolaydı. Eski sisteme göre yeni sistem daha iyi. Yarın da 3 sınav olacağız. Ardından Nisan ayına kadar sınav yok" ifadelerini kullandı.
Eski sistemin daha zor olduğunu söyleyen Serhat Yalçınkaya ise, “Sınav idare ederdi. Matematik biraz zorladı. Eski sisteme göre daha basit aslında. Önceden bir sınav yapıyorduk, zorlanıyorduk" dedi.
(İHA)