BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den flaş Gülen açıklaması

Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışmanı Yalçın Akdoğan'dan 2004 MGK'sına giren Gülen kararı hakkında flaş açıklama...

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu’nun (MGK) 2004 yılı Ağustos ayında yaptığı toplantıda, “Fethullah Gülen grubunun faaliyetlerine karşı alınması gereken tedbirler” başlığıyla, “Cemaate karşı bir eylem planı hazırlanması”, tavsiye kararı olarak hükümete bildirilmişti.

Bu karara konu olan planın detayları bugün Taraf gazetesi yazarı Mehmet Baransu tarafından kalem alınmış, haber gazetenin manşetinden yayına verilmişti.

AK Parti- Gülen Cemaati geriliminin tırmandığı bu günlerde yayınlanan habere AK Parti kanadından jet açıklama geldi.

Başbakan Erdoğan'ın siyasi danışması Yalçın Akdoğan, 2004 yılı MGK'sında kabul edilen Fethullah Gülen'e ilişkin kararın "hükümet tarafından yok hükmünde kabul edildiğini" ve "uygulanmadığını" açıkladı.

Akdoğan, twitter'dan yaptığı açıklamada,

"2004'teki MGK kararı hükümet tarafından yok hükmünde kabul edilmiş, hiç bir bakanlar kurulu kararı alınmamış, hiçbir işlem yapılmamıştır" dedi.

ekran-resmi-2013-11-28,-11.39.47.png

BİR AÇIKLAMA DA ŞAMİL TAYYAR'DAN

Taraf gazetesinde yer alan haberi ilişkin AK Parti kanadından bir açıklama da AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar'dan geldi. Tayyar twitter'dan “Doğru Cemaati bitirme kararı 2004'de alındı; sonra emniyet cemaate bağlandı, dersane ve okul sayısı patladı, Ak Partiye kapatma davası açıldı. Fitneye destek verenleri görünce sorunun fitneciyle sınırlı olmadığı anlaşılıyor” dedi.

22318250.jpg

2004'TEKİ MGK'DA GÜLEN HAKKINDA ALINAN KARARLAR İÇİN TIKLAYIN

“Nurculuk Faaliyetleri ve Fethullah Gülen grubuna” ait kurumların faaliyetlerinin engellenmesi için, “Ağır yaptırımlar getiren yasal düzenlemeler yapılmalıdır, eylem planı hazırlanmalıdır” ve diğerleri... İşte Gülen'i bitirme planınnı detayları...

16326.jpg