BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

MGK tutanağı iddialarıyla ilgili net konuştu

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MGK tutanakları haberleriyle ilgili, "Biz hükümet olarak MGK’da kabul edildiği varsayı...

Abone ol

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, MGK tutanakları haberleriyle ilgili, "Biz hükümet olarak MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiç birini gerçekleştirmediğimiz gibi, aksine dindarları rahatsız edecek, onları takip altına alacak olumsuz hiç bir çalışma yapmadık. MGK siyaset belgesinde irticayı iç tehdit olmaktan çıkaran hükümet nasıl böyle bir şey yapmış olsun?" dedi.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik hareketlerinden dolayı CHP Milletvekili Kamer Genç’i de eleştiren Arınç, "Allah ona akıl, fikir izan versin, utanma duygusu versin. Ahlaktan birazcık kırıntı nasip etsin. Geçmişte ona tazminat ödemek zorunda kalan birisi olarak eğer kenarda birazcık haram para olsaydı, ona tazminat karşılığı ödemek için çok şeyler daha söyleyebilirdim" değerlendirmesinde bulundu.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa’da gündemi değerlendirdi. Gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bülent Arınç, bir gazete tarafından manşete taşınan haberin zamanlamasının son gelişmelerle ilgisinin olup olmadığını kamuoyunun taktir edeceğini belirterek, "O tarihte yani 2004’te ben meclis başkanıydım. Meclis başkanları MGK’da temsil edilmezler. Hatta MGK kanununda yapılan anayasal değişiklikle üye sayısı arttırıldı. Bütün başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu. Bakanlık sayısı arttırıldı yani sivil ve asker dengesi kuruldu. 2006’dan itibaren MGK’nın üye profili değişti. Bu karar doğru mu yanlış mı bunu bilemem. O toplantıda olmadığım için. İkincisi araştırma ihtiyacı henüz duymadım. Bugün Yüksek Askeri Şura toplantısı var. Başbakan bir açıklama yapabilir. Doğrudan kendisini ilgilendirdiği için, başka arkadaşlarımız söyleyebilirler. Bildiğim başka bir şey var. Biz 2002 sonunda Ak Parti olarak iktidara geldik. 11. yıla girdik. Bu 11 yılda MGK’da kabul edildiği varsayılan konuların hiç birisi gerçekleşmediği gibi bunun tam aksine dindarları, dini toplulukları, bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak onlarla ilgili olumsuz hiç bir çalışma yapmadık. Aksine bütün ayrımları ortadan kaldırdık. Mgk siyaset belgesi yani Kırmızı kitabı tamamen değiştirdik. Orada İrtica tehlike olarak görülürken, yeşil tehlike iç tehdit olarak görülürken AK Parti hükümetlerinde bu tamamen kabul edilmedi ve değişti. Milli Güvenlik Siyaset Belgesi’nde irticayı iç tehdit olmaktan çıkaran hükümet, nasıl böyle bir şey yapmış olsun? Bizim 11 seneden beri yaptıklarımız ortadadır. Hiç kimseden en ufak şikayet gelmemiştir. Son gelişmelerle Türkiye’de dindar insanlarla, dindar olmayanlar arasında hiç bir ayrımcılık yapılmadığını, birilerinin farazi olarak kabul ettiği düşmanlıkların tamamen ortadan kalktığını gösteriyor. Böyle bir karar alınmış olsa bile, bu sadece hükümete tavsiye edilmiş olabilir. Hükümet de böyle bir taviyeyi, kesinlikle yerine getirmemiştir. Biz 11- 12 yönetmeliği geçersiz saydık. Genelgeleri ortadan kaldırdık. Bunların şahidi olan bir başbakan yardımcısı olarak böyle bir şeyin gereğinin yapılmadığını kesinlikle söyleyebilirim. Taraf gazetesi bunu nereden temin etti, böyle bir şeyi niçin başlığa çıkardı. Bunun son gelişmelerle yakın ilgisi var mıdır, yok mudur bunu kamuoyu rahatlıkla taktir edebilir" dedi.

"KAMER GENÇ’E ALLAH AKIL FİKİR, İZAN, UTANMA DUYGUSU VE AHLAK KIRINTISI NASİP ETSİN"
Bülent Arınç, CHP Milletvekili Kamer Genç’in Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan’a yönelik hareketlerinden dolayı ise şunları söyledi: "Yapılan işi görüp de "Kamer Genç haklıdır" diyecek aklından zoru olan insanı düşünemiyorum. Bu çok büyük bir saygısızlık. Ama bu insanın karakterinde bu var. Sadece hanımefendilere değil, düşman belirlediği özellikle Ak Partililerden kim olursa olsun, her yerde, her fırsatta hakaret etmeyi kendine görev sayar. Bu çarpık ruh halidir, bu bir klinik vakadır. Kendisiyle geçmişte davalı olmuş ve tazminat ödemek zorunda kalmış bir insan olarak şunu rahatlıkla söyleyebilirim. Eğer kenarda köşede biraz haram para olsaydı onu tazminat karşılığı kendisine ödemek için ona çok şeyler söyleyebilirdim. Sadece maaşım var. O da helal para. Alllah ona akıl fikir izan versin, utanma duygusu versin, ahlaktan birazcık kırıntı nasip etsin. O kişi hakkında herkes bir şeyler söyler, kimisi açık kimisi kapalı. Yapılması gereken bir şey var. Partisinin onun hakkında bu tür hakaretlere razı olmadığını ifade etmesi. Partiden atmayacaklarını biliyorum. Birileri onu Ak partiye karşı hakaret makinesi olarak kullanmak istiyor. Ondan başka bu işe hazır ikinci insan bulamazsınız. Bir anamuhalefet partisine böyle bir vekil yakışmıyor. En azından gereğini, kulağını çekerek yaparlar"
(İHA)