BIST 9.717
DOLAR 32,55
EURO 34,94
ALTIN 2.443,45
HABER /  GÜNCEL

Gönüllü polisler deprem bölgesinde

Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından gönüllü seçilen 20 polis memuru, hastanede tedavi gören depremzedeleri ziyaret ederek moral verdi.

Abone ol

Van'da 23 Ekim ve 9 Kasım tarihlerinde yaşanan depremler sonrası Türkiye'nin çeşitli illerinden gönüllü olarak bölgeye gelmek isteyen Toplum Destekli Polislik görevlileri, bu taleplerini Emniyet Genel Müdürlüğü Asayiş Daire Başkanlığı'na iletti.

Bunlar arasından seçilen 20 polis memuru, il merkezi ve Erciş ilçesinde başta çadırkentler olmak üzere depremzedelerin yaşadığı yerlerde faaliyetlerini başlattı. Van merkezde bulunan TDP ekipleri, akşam saatlerinde Van Bölge Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi'ne gelerek burada tedavileri süren depremzede vatandaşları ziyaret etti. Aile büyükleriyle Türkçe ve Kürtçe sohbet eden ekipler, çocuklara ise oyuncak, balon gibi hediyeler dağıttı. Tamamen gönüllü olarak deprem bölgesine gelen memurlardan Ankara Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şubesi Müdürü Başpolis Sinan Kozan, Ankara, İstanbul, Konya, Adana, Şanlıurfa, Mersin gibi illerden gelerek depreme maruz kalmış vatandaşlarla birlikte olduklarını söyledi.

Ziyaretlerinde özellikle çocuklara oyuncaklar dağıtarak, oyunlar oynayarak onları bu psikolojiden kurtarmaya çalıştıklarını ifade eden Kozan, "Onlarla birlikteyiz, yanlarındayız. Onları bu psikolojiden kurtarmak için de elimizden geleni yapmalıyız. Biz aynı şekilde faaliyetlerimize çadırlarda da devam ediyoruz" dedi. Asayiş Dairesi Başkanlığı Toplum Destekli Polislik Şubesi'nden Polis memuru Ensar Polat ise, önümüzdeki pazartesi günü çadırkente kalan çocuklar için bir doğum günü partisi düzenlemeyi düşündüklerini ve bunun yanında yine çocuklar için çeşitli eğlenceler tertipleyeceklerini söyledi. Çadırkentteki çocukların deprem psikolojisinden kurtulması için sürekli faaliyetlerini sürdüreceklerini kaydeden Polat, ayrıca ihtiyacı olan vatandaşlar için de gerekli yerlerle irtibatı kurarak yardım almalarını sağladıklarını ifade etti.

Çeşitli illerden severek, isteyerek ve gönüllü olarak bölgeye geldiklerini belirten Mersin Emniyet Müdürlüğü TDP Şube Müdürü Ökkeş Naim de, şöyle konuştu:"Gece gündüz demeden paketleri, oyuncakları hazırlıyoruz. Oyuncakları toprak altında kalan çocuklarımıza oyuncaklar temin ettik ve dağıtıyoruz. Bu işi gönülü olarak yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz." Hastane koridorları ve servisleri tek tek gezen polis memurları, Türkçe bilmeyen vatandaşlar ve çocuklarla Kürtçe sohbet ederek sorunlarını dinledi.Bunun yanında çocuklara hediyelerini dağıtan memurlar, ziyaret sonrası hastaneden ayrıldı.