BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

AK Parti'den yeni anayasa tarifi

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, nasıl bir anayasa arzuladıklarını anlattı..

Abone ol

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Tanrıverdi, sivil ve özgürlükçü anayasa ihtiyacınını dile getirerek, ''Milleti hiçe sayan anayasa metinini TBMM'de onaylamayacağız'' dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, Manisa'da, AK Parti Köprübaşı İlçe Teşkilatı genel kurul toplantısında yaptığı konuşmada, genel kurulun, yol haritasının tespit edilmesi ve ilçe için büyük önem taşıdığını söyledi.

Manisa'nın 2014 yılındaki yerel seçime büyükşehir olarak gireceğini ve bunun büyük önem taşıdığını hatırlatan Tanrıverdi, şimdiden büyükşehir belediyesi seçimleri için çalışmalara başlanması gerektiğini vurguladı.

Manisa'daki 1 milyon 349 bin 484 kişiden 950 bininin oy kullanacağını, parti teşkilatlarının vatandaşları bilinçlendirmesi gerektiğini ifade eden Tanrıverdi, ''Türkiye genelinde 11 ilimiz Büyükşehir olacak. Bunlardan 4'ü Ege Bölgesi'ndedir. Manisa, Muğla, Aydın ve Denizli büyükşehir belediyesi olacak'' dedi.

Van'da yaşanan depreme de değinen Tanrıverdi, depremlerin ardından 74 milyon nüfusuyla Türkiye'nin birlik-beraberliğini gösterdiğini, acısını ve sevincini paylaştığını söyledi. Tanrıverdi, depremde hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara şifa diledi.

Anayasa hazırlıkları

Laf yerine iş ürettiklerini, bu kapsamda anayasa değişikliği çalışmalarının da devam ettiğini dile getiren AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Tanrıverdi, yeni anayasa için kurulan komisyonda her siyasi partiden eşit sayıda üye olduğunu, komisyon çalışması sonucunda, taslağın ortaya çıkacağını söyledi.

Tanrıverdi, taslağın daha sonra TBMM'ye geleceğini belirterek, şöyle konuştu:

''Anayasa, devletle millet arasındaki mutabakat metnidir. Sivil ve özgürlükçü bir anayasaya ihtiyacımız var. Milleti hiçe sayan anayasa metinini TBMM'de onaylamayacağız. Bunun sözünü veriyoruz. Tek bayrak, tek millet, tek devlet ilkelerini dikkate alacağız ve bu değerlerin tartıştırmayacağız.''

İntibak Yasası

Yıllardır konuşulan İntibak Yasası'nın da çıkarılacağını dile getiren Tanrıverdi, şöyle dedi:

''Seçim zamanı 'merak etmeyin' demiştik. Bu sorunu çözmek de AK Parti'ye nasip oldu. Sözümüzde duruyoruz, önümüzdeki hafta emekli dernekleri, sivil toplum kuruluşları ile bakanlığımızın görüşmelerinin ardından İntibak Yasası TBMM'ye gelerek yasalaşacaktır. AK Parti söz verdiyse yerine getirir. Bu yasadan yaklaşık 2,5 milyon emeklimiz faydalanacak.''

Tanrıverdi, AK Parti'nin değişimin, gelişimin öncüsü olduğunu da vurgulayarak, ''AK Parti'nin hızına kimse yetişemez. AK Parti'nin büyük düşündüğü kadar kimse büyük düşünemez'' ifadesini kullandı.

Partisinin statükocu olmadığına değinen Tanrıverdi, ''Bu sebepledir ki Türkiye'nin değişimi, gelişimi ve kalkınması konusunda AK Parti bütün politikalarını üretip, ortaya koyup uygulamaktadır. Uyguladığı politikalar sonucu 9 yıldır iktidarda olan AK Parti, artık Türkiye'nin önemli sorunlarını çözmüş, Türkiye'de toplumsal refah artmış ve sosyal hizmetler vatandaşın ayağına kadar gitmiştir. Artık Türkiye ekonomik yönden ayağını sağlam bir şekilde yere basmaktadır'' diye konuştu.

Tek listenin oylandığı genel kurulda ilçe başkanlığına mevcut başkan Fatih Taşlı seçildi.