BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Polis dolandırıcıyı Facebook'ta enseledi

Huyundan vazgeçemeyen dolandırıcı sosyal paylaşım sitelerinde sahte kimlikle hesap açtı. Ama sahte kimlikle bile polisin elinden kurtulamadı

Abone ol

Banka dolandırıcılığı suçundan aranan Emrullah Songur'un izi sosyal paylaşım siteleri sayesinde bulundu. Kendisini kadın olarak tanıtan polis memurlarıyla bir süre internet üzerinden görüşen Emrullah Songur, kıskıvrak yakalandı.

SAHTE PROFİLLİ DOLANDIRICI İÇİN ÖZEL EKİP KURULDU

Kredi kartı ve resmi belgede sahtecilik suçlamasıyla 2009 yılında Bursa'da yakalanan Emrullah Songur, tutuklu olarak yargılanmaya başlandı. 32 ay cezaevinde kalan Songur, daha sonra mahkeme tarafından tahliye edildi. Yargılanması tutuksuz devam eden zanlı hakkında işlediği suçlardan ötürü 8 yıl 7 ay hapis cezası verildi.

Zanlıyı yakalamak için çalışma başlatan Asayiş Şube Müdürlüğü, İnfaz Büro Amirliği ekipleri, Songur'u verdiği adreslerin hiçbirinde bulamadı. Yapılan araştırmada Emrullah Songur'un interneti ve sosyal paylaşım sitelerini sık sık kullandığı öğrenildi. Bunun üzerine Bilişim Suçları Büro Amirliği'nde 3 kişilik özel bir ekip oluşturularak zanlıyı sanal alemde takibe aldı.

İNTERNETTE KADIN GİBİ TAKİP ETTİLER

Çalışmalarda, Songur'un izi bir sosyal paylaşım sitesinde bulundu. Polisler profilinde farklı bir isim kullanan ancak kendi resmini koyan Emrullah Songur'a ulaşmak için sahte bir profil oluşturdu. Kadın kullanıcı olarak Emrullah Songur'la arkadaşlık başlatan polis, bir süre bu sohbeti devam ettirerek şahsın internete girdiği farklı adresleri belirledi.

BİLGİSAYAR BAŞINDA YAKALANDI

Songur'un yakalanması için düğmeye basan ekipler, internete bağlı olduğu bir anda daha önceden belirlenen adreslere eşzamanlı operasyon düzenledi. Bahçelievler'deki bir adreste gözaltına yakalanan Songur, işlemlerinin tamamlanmasının ardından mahkemeye sevk edildi.