BIST 10.083
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.429,91
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

CHP sanki toplama kampı gibi

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş CHP'yi toplama kampı olarak nitelendirerek problem olarak gösterdiği muhalefete yüklendi

Abone ol

AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, İl Danışma Meclisi toplantısın'da, muhalefete sert sözlerle yüklendi.

Türkiye'nin artık IMF'den para alabilmek için uğraşan bir ülke olmaktan çıktığını sözlerine ekleyen Elitaş, hedefindeki muhalefet partilerinin halini işte bu sözlerle anlattı:

"Ana muhalefetin genel başkanı başka söylüyor, yardımcıları başka şey söylüyor. Her kafadan bir ses çıkıyor. CHP, sanki toplama kampı gibi. Muhalefet sorumluluk ister, doğru söylemeyi gerektirir. Bir taraftan her şeye sessiz kalan MHP var. Diğer tarafta, seçimde iradesini Kandil ve İmralı'ya teslim etmiş BDP'li milletvekilleri var. Ülkenin en önemli sorunlarından biri PKK cinayet şebekesinden Kürt kökenli vatandaşlarımızı kurtarmaktır. PKK'dan talimat almaya devam edenin millet haddini bildirir.''

ARTIK AVRUPA BİRLİĞİ'NİN TÜRKİYE'YE İHTİYACI VAR

AK Parti'nin kurulduktan sonra geçirdiği 5 seçimden de yüzünün akıyla çıkan tek parti olduğunu ifade eden Elitaş, şöyle konuştu:

''Türkiye'nin gücü ve itibarı artıyor. Eskiden, Türkiye'nin AB'ye ihtiyacı vardı, şimdi AB'nin Türkiye'ye ihtiyacı var. Bu başarıyı yakalamak için Meclis'i çalıştırıyoruz. Diğer taraftan Cumhuriyet tarihinde ilk kez CHP, üstelik kendi kurduklarını iddia ettikleri Cumhuriyette görülmemiş şekilde boykot edip yemin etmediler. Milletin verdiği yetkiyi kullanmaktan çekindiler. Seçimden önce, daha Meclis kapalıyken popülist yaklaşımla bedelli askerliği gündeme getirdiler. Ama, Türkiye'yi eskisi gibi sanıyorlar. Artık, Türkiye'de demokrasi var, insanlar her şeyin farkında.''

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ''Bizden önce vatandaşa bağış yapılıyor gibi yatırım yapılıyordu. Bizim dönemimizde her bir vatandaşımızın hakkı olarak bu yatırımları yapıyoruz'' dedi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, partisinin Kayseri İl Başkanlığınca düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısında yaptığı konuşmada, Van'daki depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla Vanlı vatandaşların yanında olduğunu belirtti.

VATANDAŞA BAĞIŞ YAPILIYOR GİBİ YATIRIM YAPILIYORDU

AK Parti iktidarından önce Türkiye'de tüm yatırımların 4 milyar dolar civarında olduğunu, şimdi sadece Kayseri'ye yapılan yatırımın 2 milyar lira olduğunu söyleyen Yıldız şöyle konuştu:

''Bizden önce vatandaşa bağış yapılıyor gibi yatırım yapılıyordu. Bizim dönemimizde her bir vatandaşımızın hakkı olarak bu yatırımları yapıyoruz. Kaynakları verimli kullanıp doğru yönlendirerek yatırımlarımızı yapıyoruz. Vatandaşımız daha fazlasına layık. Bunun için vatandaşımıza hizmetimiz daha da artacak. Diğer taraftan Türkiye'nin itibarı artıyor. Geçtiğimiz günlerde Enerji ve Ekonomi Forumu düzenledik. Bir günde bize gelen talepler doğrultusunda 13-15 bakanla bire bir görüşme yaptık. Son 3 haftada 4 ayrı büyük grupla toplantı yaptık. Bunlar, 20 milyar dolarlık yatırım planlıyor. Kimse Taner'i tanımaz. Türkiye'deki istikrarın yurt dışına yansıması olarak bu yatırımların kararı alınıyor.'' 

YARDIMLARI İSTİSMAR ETMEK İSTEYENLER VAR

Yıldız yaptığı konuşmada Van'daki depremin ardından devletin tüm kurumlarıyla Vanlı vatandaşların yanında olduğunu belirtti.Diğer ülkelerden gelen çadırlarla birlikte bölgede 72 bin çadır kurulduğunu, vatandaşların yemek ve ısınma ihtiyaçlarının karşılandığını ifade eden Yıldız, ''Ama bu tabloyu istismar etmeye çalışanlar oldu. Deprem olmuşken, orada hiçbir şey yaşanmamış gibi davranamayız. Depremin hemen ardından hizmet seferberliği başlattık. Bütün sektörlerde hizmet üreterek her alanda vatandaşımızın yanında olduk'' dedi.

AK Parti Kayseri Milletvekili Yaşar Karayel'in Kayseri'ye yapılan yatırımlarla ilgili bilgi verdiği toplantıda, AK Parti İl Başkanı Ömer Dengiz de teşkilat çalışmalarını anlattı.