BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Halter şampiyonu Vanlı Şevket oldu

Şampiyonaya deprem felaketinin yaşandığı Van'dan 8 kişi katıldı. Müsabakaya katılan Vanlı Şevket Kardeş, 56 kiloda Türkiye birincisi oldu.

Abone ol

Gençler Ferdi Halter Türkiye Şampiyonası, Çorum'da başladı. Atatürk Spor Salonu'nda düzenlenen şampiyonaya deprem felaketinin yaşandığı Van'dan 8 kişi katıldı. Müsabakaya katılan Vanlı Şevket Kardeş, 56 kiloda Türkiye birincisi oldu.

Van'da meydana gelen ilk depremde spor salonları yıkılan milli halter sporcuları, müsabakalara hazırlanmak için Çorum'a geldi. 20 gün boyunca Çorum Valiliği tarafından ihtiyaçları karşılanan Vanlı gençler, illerini en iyi şekilde temsil etti.

Konuya ilişkin bir açıklama yapan Türkiye birincisi Şevket Kardeş (18), deprem dolayısıyla çalışmalarının yarıda kaldığını, hocaları tarafından yapılan görüşmeler sonucunda Çorum'da yapılacak olan müsabakalar için kendilerine barınma ve müsabakalara hazırlanabilecekleri imkanların sunulduğunu dile getirdi.

Van depreminde amcasını kaybeden bir diğer sporcu Mahsun Bartu (17) ise acılarını geride bırakarak, Van'ı en iyi bir şekilde temsil etmeye geldiğini dile getirdi. Çok zor günler geçirdiklerini belirten Bartu, "Türkiye tek yürek Van oldu adeta, bu birilerine umarım ders olur." diye konuştu.

Kardeşliğin en yüksek mertebeye çıktığını belirten genç halterci Mahsun Bartu, "Van sallandı, ancak bir kardeşlik destanı da tarihe yazıldı. Devlet, millet, zengin, fakir kardeşlerinin acısını dindirmek için çok büyük fedakarlıklar yaptı. İnanıyorum ki bu kardeşlik destanı dünyaya bir örnek olacaktır. Ben ülkemizin bütün yetkililerine çok teşekkür ediyorum. Bizi yalnız bıraksalardı, halimiz ne olurdu." dedi.

Genç Milli Halter Takımı Antrenörü Cihan Ertunç ise Van'daki depremde yakınlarını kaybeden sporcuları olduğunu ifade ederek, bu sporcuların çalışmalarını büyük bir üzüntüyle sürdürdüklerini dile getirdi. Ertunç, şunları kaydetti: "Van'da deprem olduğu için orada çalışamadık. Şampiyonaya 20 gündür Çorum'da hazırlanıyoruz. Deprem, sporcularımızı da etkiledi. Depremden sonra çalışacak bir yerimiz yoktu. Federasyon yetkililerimiz Çorum'daki yetkililerle konuştu. Sağ olsun onlar da bize yardımcı oldular. Sporcularımıza burada 8 kişilik bir kamp yeri ayarlandı, her türlü ihtiyacımız karşılandı. Çocuklarımız o stresi üzerinden atmış değiller ama yine de bir Türkiye 1'incimiz oldu. Müsabakalar devam ediyor. Şu ana kadar ciddi başarılar elde ettik. Başarılarımız devamının geleceğine inanıyorum."