BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Bu kadın o cezayı nasıl ödeyecek!

45 yaşında bir kadın... Mendil satarak para kazanıyordu, ancak seyyar satıcıların satış yapmasının yasak olduğu bir alanda... Zabıta yakaladı ve düşünmeden cezayı kesti!

Abone ol

Tekirdağ'ın Çorlu İlçesi'nde zabıta ekiplerinin kağıt mendil sattığı için 60 lira ceza yazdığı 45 yaşındaki Yosma Oluklu, gözyaşlarına boğuldu.

2 yıl önce ayrıldığı eşinin 2 çocuğunu da yanına alarak gittiği öğrenilen Yosma Oluklu, işsiz olduğu için kentin en işlek yeri olan Cumhuriyet Meydanı'nda kağıt mendil satmaya başladı. Seyyar satıcıların satış yapmasının yasak olduğu meydanda Çorlu Belediyesi'ne bağlı zabıta ekipleri satış yapmaya çalışan Oluklu'yu uzaklaştırdı. Bir süre sonra kalabalığın en yoğun olduğu saatlerde Cumhuriyet Meydanı'na tekrar gelen Oluklu, burada tanesi 50 kuruştan mendil satmayı sürdürdü. Gelen zabıta ekipleri ise 'Kabahatler Kanunu' kapsamında Oluklu'ya 60 lira para cezası kesti.

Ekmek alabilecek parayı zor kazandığını söyleyen ve ağlamaya başlayan Yosma Oluklu sinirlenince kağıt mendilleri yakmaya çalıştı. Araya giren sivil polis memurları gözyaşlarına boğulan Oluklu'yu sakinleştirdi ve mendillerini bir poşete koyarak tekrar ona verdi.

İşsiz olduğunu belirten Oluklu, "Belediye dahil birçok yere gittim ancak iş bulamadım. Parasızlık nedeniyle geçimimi mendil satarak yapıyorum. Ama belediye zabıtaları beni rahat bırakmadılar ve ceza kesiyorlar. Neden böyle yapıyorlar anlam veremiyorum. Ben karnımı zor doyuruyorum. 60 lira cezayı nasıl ödeyebilirim" dedi. Oluklu ardından meydandan uzaklaştı.