BIST 10.046
DOLAR 32,27
EURO 34,71
ALTIN 2.410,05
HABER /  GÜNCEL

Gökçek'ten Çölaşan'a hain davası

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı, gazeteci Emin Çölaşan'ın eşi ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan'a dava açtı.

Abone ol

Dava dilekçesinde Tansel Çölaşan'ın referandumda 'evet' oyu kullananları gaflet ve ihanet içinde olmakla suçladığı belirtildi.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, gazeteci Emin Çölaşan'ın eşi ve Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Genel Başkanı Tansel Çölaşan'a 5 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı.

Dava dilekçesinde, 12 Eylül'deki referandumdan önce Hatay'da düzenlenen ''Türkiye Nereye Gidiyor?'' başlıklı panelde Tansel Çölaşan'ın sandıkta 'evet' oyu kullananların gaflet, dalalet ve ihanet içinde olduğunu söylediği belirtildi.

Gökçek'in, referandumda ''evet'' oyu kullandığı ifade edilen dilekçede, Çölaşan'ın her ne kadar genelleme yaparak konuşmuş olsa da, ilk etaptaki muhataplarından birinin Gökçek olduğu savunuldu.

HAİN VE GAFİL OLMAKLA SUÇLADI

Dilekçede, ''Kendileri gibi düşünmeyen, kendileriyle aynı partiye oy vermeyen insanları 'Bidon kafalı' veya 'Göbeğini kaşıyan adam' olarak nitelendiren bir zihniyetin adeta sözcülüğünü yapan davalı (Çölaşan), demokratik hakkını kullanarak 'evet' oyu veren herkesi ve başta müvekkilimi 'Hain, dalalet içerisinde ve gafil olmakla' suçlamıştır'' denildi.

Dilekçede, Gökçek'in Çölaşan'ın beyanındaki hakaretlerden etkilendiği, rahatsızlandığı ve üzüntü duyduğu vurgulandı.