BIST 10.153
DOLAR 32,39
EURO 34,79
ALTIN 2.403,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Ortaca'da kursiyerlere sertifikaları verildi

Muğla'nın Ortaca Belediyesi ve İŞ-KUR İl Müdürlüğü işbirliği ile düzenlenen meslek edindirme kurslarını tamamlayan 86 kursiyerlere sertifikaları verildi.

Abone ol

Ortaca'da düzenlenen, meslek edindirme kurslarını tamamlayan 86 kursiyerlere sertifikaları törenle verildi.

Yapılan sertifika törenine; Kaymakam Mustafa Gürdal, Belediye Başkanı Hasan Karaçelik, Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Durak, İŞKUR Muğla İl Müdürü Ahmet Karakaya, İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Şahin, İl Genel Meclis Üyeleri, kursiyerler ve kursiyerler yakınları katıldı.

Törende açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Hasan Karaçelik; Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü tarafından vatandaşların istihdamına yönelik ciddi çalışmaları olduğunu belirterek; “Muğla İŞKUR İl Müdürlüğü, Ortaca Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün ve Ortaca Belediyesinin hazırlamış olduğu istihdam projelerine destekleri için teşekkür ediyorum. Ortaca Belediyesi olarak vatandaşlarımızın yararına olan tüm işlerde bütün kurumlarımızla işbirliği içerisinde çalışmaya devam edeceğiz.” dedi.

İŞKUR Muğla İl Müdürü Ahmet Karakaya da, “Bu güne kadar düzenlenen kurslarda birinci grupta, iki servis elemanı, bir bar, bir kat hizmetleri sınıfı olmak üzere 4 sınıf açıldı. Meslek edinme kurslarından yapılan sınav sonunda 86 kursiyer belge almaya hak kazandı. İkinci grup kursta bir bar, bir servis elemanı sınıfı açılarak bu gün itibari ile 50 kursiyer kurslarını tamamladılar ve bitirme sınavını oldular. Bu güne kadar meslek edindirme kurslarından 136 vatandaş faydalandı. Kursiyerlere günlük 15 TL harçlık verildi” diye konuştu.