BIST 10.159
DOLAR 32,21
EURO 35,08
ALTIN 2.471,33
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Beypazarı Halk Eğitim Litvanya'da

'Becerikli Eller Ortak Dili Konuşur' isimli Avrupa Birliği (AB) projesinin 3. toplantısı, Litvanya'da yapılacak.

Abone ol

Beypazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünün yürüttüğü 'Becerikli Eller Ortak Dili Konuşur' isimli Avrupa Birliği (AB) projesinin 3. toplantısı, Litvanya'da yapılacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada, 4?9 Ekim 2010 tarihleri arasında Litvanya'nın Kaunas kentinde yapılacak toplantıya Beypazarı Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünden 10 kişinin katılacağı belirtilirken, toplantıya, İspanya ve Güney Kıbrıs'tan da ekiplerin katılacağı bildirildi.

Toplantıda, Türkiye, Litvanya, İspanya ve Güney Kıbrıs el sanatlarından oluşan el ürünleri sergisinin de açılacağı, ayrıca toplantıda Halk eğitim merkezi müdürlüğü yetkilileri Beypazarı ilçesinde sürdürülen el sanatları dalında yapılan çalışmalardan örneklerle Türk geleneksel el ürünü motif örneklerinden oluşan eserleri de katılımcılara öğretecekleri ve gösterecekleri aktarıldı. Halk Eğitim Merkezi Müdürü Recai Küren, 'AB projesi olan 'Becerikli Eller Ortak Dili Konuşur' projesi içinde Türkiye genelinde Beypazarı'nın olması çok önemli, Halk Eğitim merkezi olarak el sanatları dalında gerçekten güzel çalışmalar sergiliyoruz, bu yapılan çalışmalardan örnekler bu ülkede gösterilecek' dedi.