BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gökçek'in müdürü hem çapkın hem işbilir

Sevgilisine makam aracı tahsis etme, hobi bahçesi oluşturma gibi iddiaların odağı Ankara İtfaiye Müdürü aynı zamanda "işini bilen" bir memur çıktı.

Abone ol

Ankara, 14 yıldır İtfaiye Daire Başkanlığı yaparken şok bir kararla istifa eden Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanını konuşuyor.

Hakkında sevgilisine “makam aracı tahsis ettiği” ve “hobi bahçesi kurduğu” iddialarıyla soruşturma açılan itfaiye müdürü aynı zamanda "işbilir" çıktı.

İtfaiye Daire Başkanı Faruk Kurutuz, itfaiyeden ruhsat alınabilmesi için yapılarda bulunması zorunlu malzemeleri satan ve eğitim veren şirket kurduğu ortaya çıktı.

Milliyet gazetesinin haberine göre Uzmanlar Yangın ve İş Güvenliği Eğitim Danışmanlık Limited Şirketinin ortakları arasında itfaiyede görevli bazı şube müdürü ve grup amirleri de var. Kurutuz’un, şirket ortaklığının rahatsızlık yaratması üzerine, geçtiğimiz günlerde ortaklığını sonlandırdığı öğrenildi.

ŞİRKETİN FAALİYET ALANI YANGIN

Ticaret Sicil Gazetesi’ndeki bilgilere göre, şirketin faaliyet alanlarını “itfaiye malzemeleriyle ilgili şartname hazırlamak”, “iş yerinde yangın güvenliği”, “temel ve ileri yangınla mücadele eğitimi, “itfaiyeci eğitimi”, “doğal afetler eğitimi”, “arama ve kurtarma eğitimi”, “ilk yardım eğitimi”, “acil durum planlaması”, “yangın risk analizi”, “yangın danışmanlığı”, “yangın söndürme cihazları dolum, bakım ve satış hizmeti”, “itfaiye yangın malzemeleri satışı”, “otomatik söndürme sistemleri kurulumu”, “yangın dolabı ve yangın hidrantı kurulumu” gibi hizmetler oluşturuyor.

ETİK DEĞİL

Kamu Görevlileri Etik Davranış İlkeleri ile Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik’te yer alan, “kamu görevlilerinin görevlerinden kaynaklı menfaat temin edebilecekleri işler yapamayacakları kuralına rağmen”, şirketin internet sitesinde, Kurutuz dışındaki şirket ortaklarının resmi kıyafetli fotoğrafları da yer aldı. Kurulduğu günden bu yana birçok büyük firmaya hizmet veren şirketin internet sitesinde, bu firmalar da referans olarak gösteriliyor.