BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Gümüşhane'de hatıra ormanı

Geçtiğimiz hafta hayatını kaybeden Trabzon Numune Hastanesi henel Cerrahi Uzmanı Opr. DR. Mustafa Uğur için bir hatıra ormanı oluşturuldu.

Abone ol

Geçtiğimiz hafta evinde geçirdiği ani kalp krizi sonucu yaşamını yitiren Trabzon Numune Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı Opr. Dr. Mustafa Uğur için, doğum yeri olan Gümüşhane’nin Yaydemir köyünde hatıra ormanı oluşturuldu.

“Trabzon’da bir dağımız devrildi” diyerek acılarını dile getiren Yaydemir Köyü Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YAYDER) Başkanı Celal Merdan, yönetim kurulu kararı ile köy fidanlığının adını “Dr. Mustafa Uğur Hatıra Ormanı” olarak değiştirdiklerini söyledi. Şehir merkezine 16 kilometre mesafede bulunan köylerinin girişinde geçtiğimiz yıl yaptıkları çalışma ile bir fidanlık alan oluşturduklarını, bu yıl da 1000 adet çam ve akasya fidanını bölgeye diktiklerini belirten Merdan, “Geçtiğimiz yıl yaptığımız çalışma ile oluşturduğumuz fidanlığa köyümüzün adını vermiştik. Bu yıl da yeniden fidanlama programı yaparak, köylülerimizi fidan dikmeye davet etmiştik.

Fidanları dikeceğimiz hafta köylümüz olan Dr. Mustafa Uğur’u kaybedince fidanlığın ismini de değiştirdik. Hala O’nu kaybettiğimize inanamıyoruz. Dr. Mustafa Uğur sadece bizim köy için değil, adı Gümüşhane ile özdeşleşmiş, Trabzonlular tarafından da çok sevilen bir lokman hekimdi. O bu köyde yetişen en kıymetli değerlerimizden biri idi”
dedi. YAYDER Yönetim Kurulu olarak aldıkları karar ile köy fidanlığına doktor Mustafa Uğur’un ismini verdiklerini kaydeden Merdan “Amacımız hem kendisini anmak, hem görenlerin merhum ağabeyimize dua etmesini sağlamak, hem de tüm herkesin katkısı ile o bölgeyi tam bir ormana çevirmektir. Bizim köyde emeği olmadığı, tedavi etmediği bir aile üyesi olduğunu zannetmiyorum. Ruhu şad olsun. Mekanı cennet olsun” diye konuştu.

Başkan Merdan, köylülerle beraber fidan dikiminin devam edeceğini, belirterek “Herkesin dikili bir ağacı olsun diyerek çağrımızı yeniliyoruz. 5 yıl sonra bu bölgeyi artık fidanlık değil orman olarak görmeyi umuyoruz” şeklinde konuştu.