BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Yumruğu atan milli boksör çıktı!

Enerji Bakanı Taner Yıldız'a yumruk atan Şahin Şimşek kim? Onu en yakınındaki isim, teyzesinin oğlu anlattı.

Abone ol

İNTERNETHABER

Enerji Bakanı Taner Yıldız'a dün Kayseri'de yumruk atan beden eğitimi öğretmeni Şahin Şimşek eski bir milli boksör çıktı. Şimşek'in teyzesinin oğlu Ümit Çiftçi, kuzeninin psikolojik sorunları olduğunu ve o yüzden böyle bir olayı gerçekleştirdiğini söyledi.

TV 8'de Haber Aktif programından Gökmen Karadağ'a konuşan Ümit Çiftçi yapılan saldırıyı tasvip etmediklerini söyledi ve şöyle konuştu:

İŞTE YUMRUKLU SALDIRI ANI

AİLEMİZ BU SALDIRIYI TASVİP ETMİYOR

"Ahmet Türk'e yapılan saldırıya bile karşıyız. Bunu bizim ailemiz de tasvip etmiyor. Vurduğu yumruğun affedilecek hali yok. Kendisi adına bakandan özür diliyorum. Bunu milliyetçilikle değerlendirmemek lazım. Şahin Şimşek'in vurduğu bakan yabancı mı? Hayır o da Türk... Oy verelim vermeyelim o Türkiye'nin bakanıdır. Tüm Türkiye'den özür diliyorum. "

TÜRKİYE'Yİ YILLARCA MİLLİ TAKIMDA SAVUNDU

Şimşek'in eski bir boksör olduğunu söyleyen Çiftçi böyle bir olay gerçekleştirmesini onu psikolojik sorunlarına bağladı.

"Şahin benim kuzenim. Kendisinin psikolojik sorunları var. Bunu Kayseri Milli Eğitim Müdürü de biliyor. Bu sadece hava sıcaklığına bağlı. Şahin Şimşek babası o doğmadan öldü. Kendisini dedem ve ninem büyüttü. Kendisi Türkiye'yi yıllarca Milli Takım'da savundu. Savundu derken affedilecek demek istemiyorum. Biliyorsunuz Mehmet Ali Clay de kafasına aldığı darbelerden dolayı hala şu anda sorunları var. Bu insan da böyle. Düzenli tedavi görüyordu. Kullandığı ilaçlar vardı. Belki birkaç gündür ilaçlarını almamıştı. Şahin'i tanıyan bilir. Çok iyi bir insandır aslında. Sadece psikolojik olarak biraz rahatsızlığı var. Ama Milli Eğitim Bakanı'nın dediği gibi normal bir insan değil, saldırgan bir insan da değil... Kendisinin psikolojik sorunları var. Daha önce üniversitede öğretmendi, şimdi ilköğretim okuluna alındı. "

SİNİRDEN AĞLADIM

Çiftçi teyzesinin oğlunun bu saldırıyı gerçekleştirdiğini öğrendiğinde ne yaptığını ise şöyle anlattı:

"Görüntüleri izlediğimde sinirden ağladım. Biz bunu yapamayız. Bu ülkenin vatandaşı bir bakanına saldıramaz."