BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,07
HABER /  POLİTİKA  /  AK PARTİ

Gökçek'e göre en büyük engel CHP

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Gökçek ile birlikte incelemelerde bulundu

Abone ol
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, ''Eğer bugün bu ülkede 2023 konuşuluyorsa, bu ülkede bu kadar projeler ifade ediliyorsa bunun bir tek sebebi var, o da siyasi istikrar'' dedi. Kapusuz ile birlikte incelemelerde bulunan Gökçek, CHP'nin Ankara'nın önündeki en büyük engel olduğunu iddia etti.

Kapusuz, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ATO Başkanı Salih Bezci, ASO Başkanı Nurettin Özdebir, AK Parti Ankara milletvekili adayı Yalçın Akdoğan ve belediye meclis üyeleri ile, büyükşehir belediyesi tarafından Şaşmaz Oto Sanayi-Zırhlı Birliklerarası bağlantı bulvar inşaatında incelemelerde bulundu.

Kapusuz, burada yaptığı konuşmada, Atatürk Orman Çiftliği (AOÇ) ile ilgili bir projeyi devreye koymak için, mutlaka kanun çıkartmak gerektiğini söyledi. Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile beraber gayretle TBMM'den ilgili kanunu çıkarttıklarını ifade eden Kapusuz, şöyle konuştu:

''Bu çıkan kanuna göre, plan yaptı, hatta ihale yaptı. Çiftlikteki hemzemin geçidi biliyorsunuz. Tren gelirken raylı sistem yollar kapanır. Yaşadığımız çağa bakın. Arabalar, trafik tıkanır, demiryollarından geçen vasıtalar geçer, ondan sonra yol açılır. Sebep ne? Orada bir hemzemin geçit yapılması, bu yolun yapılması Çankaya Belediyesi ve onlarla beraber hareket edenler tarafından mahkemeye verildi. Plan iptal oldu. Melih Bey çabalasın dursun. Mahkeme kararı tebliğ edilince ne oldu? İşler askıya alındı. Tekrar kendisine teşekkür ediyoruz, ikinci kez planını da yaptı ama ben buradan bir hatırlatma yapmak istiyorum; eğer bugün bu ülkede 2023 konuşuluyorsa, bu ülkede bu kadar projeler ifade ediliyorsa, şurada çalışmaya başlamış makinalar hızla bu işi tamamlayacaksa bunun bir tek sebebi var, o da siyasi istikrar. Siyasi istikrar varsa aş da var, iş de var, proje de var, problemin çözümü de var.

İşte ben burada bir hatırlatma yapmak istiyorum; eğer Melih Gökçek bu adımları cesaretle atabiliyorsa arkasında Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi iradesi, desteği, duruşu var. Sadece Ankaramız ve burası için konuşmuyoruz, bütün Türkiyemiz için konuşuyoruz. Geleceğimiz için konuşuyoruz. Seçimler artık günü birlik meselelerin konuşulduğu değil, gelecek nesiller için hazırlık yapma olarak görülmeli.''

ASO Başkanı Nurettin Özdebir de projenin, Şaşmaz'daki esnaf için çok önemli olduğunu belirterek, ''Bugün dünya küçülürken, gelişmiş ülkeler iflas ederken, komşumuzun 7 derece birden kredi notu indirilirken Türkiye yüzde 9 büyüdüyse sizlerin sayesinde büyüdü'' dedi.

Daha önce da çok çalıştıklarını ancak bu kadar meyve alamadıklarını dile getiren Özdebir, şunları söyledi:

''Tohumu tarlaya atarken tarlayı önce hazırlamak lazım. Bu süreç içerisinde 2002'den bu yana Türkiye'de iş yapmanın önü açıldı. Bizimde tarlaya attığımız tohumlar yeşermeye başladı. Bütün bunlar yapılırken hem iş hukuku yönünden hem iş dünyası hem de altyapı yönünden yapılan işler son derece önemli işler. Bundan sonra eminim ki, bu işleri yapmak, yapılan düzenlemelerle daha da kolay olacak. Bunun örneğini bugün burada yaşıyoruz. Yıllarca bu köprüyü yapabilmek için çabalar sarfedildi. Şimdi Allah'a çok şükür ki bu gerçekleşiyor ama bunların hepsinin temelinde, dikilmeden dik duran ve bize bu demokratikleşmeyi ve hukuk devletini sağlayan hükümetimizin çok önemli katkıları var. Bunu yalnız bırakmamak lazım.''

Gökçek de Şaşmaz bağlantı yoluyla ilgili ilk kez adım atmadıklarını belirterek, ''Türkiye'nin önünde bir engel var. Cumhuriyet Halk Partisi... Yani bu mahkeme kararları olmasa Ankara bugün bulunduğu yerin en az iki katı yerde olur'' dedi.

Bu bölgedeki planı bitirdikten sonra Çankaya Belediyesi ve Mimarlar Odasının mahkemeye gittiğini dile getiren Gökçek, şöyle konuştu:

''Buraya yapamazsınız! Niye? Burasının arazisi çok kıymetli. Peki bu AOÇ'nin arazisini niye vermişler? Halka hizmet edilsin diye. Buraya yol yapılmayacak, hayvanat bahçesi yapılmayacak, tarım arazisi olarak kalacakmış. Bu kadar saçma sapan bir bilirkişi raporuyla geldiler. Hatırlarsınız belki kamyonlar kepçeler indi, arkasından yürütmeyi durdurma kararı geldi. Biz de bir daha prosedürü sıfırdan başlattık. Kültür Tabiatlarını Koruma Kurulu'ndan karar daha 15 gün önce çıktı. Pazar günü hem arka tarafta hem ön tarafta çalışma başlıyor. İnşallah dua edin de yine gidip bir mahkeme kararı getirmesinler. Bu sefer mahkeme kararını getirirlerse CHP'ye gider, herhalde Kılıçdaroğlu'na müracaat edersiniz, başka çaresi yok.

Şimdi buraya Ankara Çayı'nın üzerine ve demiryoluna köprü yapılacak. Zırhlı tümeninin önüne geniş bir kavşak yapılacak. Ondan sonra hem Eskişehir Yolu'na hem de Etimesgut'a direkt olarak bağlanmış olacaksınız. Temenni ederim ki daha önce bitiririz ama en geç 29 Ekim'de açacağız.''