BIST 9.643
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.496,54
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

Adnan Menderes'te mezuniyet töreni

Adnan Menderes Üniversitesi'nde mezuniyet heyecanı yaşanıyor

Abone ol
Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, ''Bölgemizin kalkınmasına nasıl özel sektör, sermayesiyle, iş gücüyle, emeğini ortaya koyarak, risk alarak yatırım yapıyorsa biz de üniversite olarak bunun altyapısını oluşturacak insan gücünü yetiştirmek arzusunda olduk'' dedi.

Adnan Menderes Üniversitesi 2010-2011 akademik yılı mezuniyet töreni, Adnan Menderes Stadı'nda yapıldı.

Rektör Prof. Dr. Birincioğlu, törende yaptığı konuşmada, ADÜ'nün oldukça dinamik ve iyi yetişmiş bir ekibinin olduğunu, öğrencileri ADÜ'den mezun etmenin gururunu, sevincini yaşadıklarını söyledi.

Bu gururu yaşatan öğrencilere ve öğretim üyelerine teşekkür eden Prof. Dr. Birincioğlu, şöyle devam etti:

''Bu yıl üniversitemizde 1198 akademik personelle 758'i lisansüstü olmak üzere, toplam 24 bin 290 öğrenciye eğitim-öğretim hizmeti verilmiştir. Mezun olan öğrenci sayımız 9320'dir. Bölgemizin kalkınmasına nasıl özel sektör, sermayesiyle, iş gücüyle, emeğini ortaya koyarak, risk alarak yatırım yapıyorsa biz de üniversite olarak bunun altyapısını oluşturacak insan gücünü yetiştirmek arzusunda olduk.''

Konuşmanın ardından, Aydın Valisi Hüseyin Avni Coş, Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu ve dekanlar tarafından fakülte birincilerine mezuniyet belgeleri ve plaket verildi.
Törende, üniversiteye bağlı 6 fakülte, 4 yüksekokul ve 13 meslek yüksekokulundaki bölümlerden mezun olan 9320 öğrenci mezuniyet belgesini aldı.
Öğrenciler, mezuniyetlerini, keplerini havaya atarak kutladı.