BIST 9.774
DOLAR 32,52
EURO 34,87
ALTIN 2.431,30
HABER /  DÜNYA

Rauf Denktaş'ın durumu iyiye gidiyor

Rauf Denktaş'ın durumu iyiye gidiyor

Abone ol
KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş'ın sağlık durumundaki iyileşmenin devam ettiği bildirildi. Doktorlar, Denktaş'ın koltukta oturabildiğini ve kendisine sorulan sorulara sözlü cevap verdiğini belirtti.

Denktaş'ın durumuyla ilgili olarak rutin düzenlenen basın toplantısında konuşan YDÜ Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Erkan Kaptanoğlu, KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Denktaş'ın sağlık durumunun iyiye gittiğine işaret ederek, zor ve ağır bir dönemden geçen Denktaş'ın dün solunum cihazından çıkarıldığını kaydetti. Denktaş'ın dün en önemli gecelerden birini geçirdiğini belirten Kaptanoğlu, Denktaş'ın solunun fonksiyonlarının iyi olduğunu ifade etti.

Nöroloji Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mehmet Özmenoğlu da yaptığı açıklamada, Rauf Denktaş'ın nörolojik durumunun iyi olduğuna dikkat çekerek, konuşabildiğini, isteklerini sözel olarak sunabildiğini, yazı yazmasının iyi olduğunu ve koltukta oturabilir durumda olduğunu anlattı. Denktaş'ın fizyoterapisini koltukta alabildiğini ifade eden Özmenoğlu, "Nörolojik açıdan iyi durumdayız. Destek tedavimiz ve ekip tedavimiz devam ediyor" dedi.
Anestezi Bölüm Başkanı Prof. Dr. Altan Şahin de basın toplantısındaki konuşmasında, tüpün çıkmasından sonra Denktaş'ın belli bir dönem destek alması gerektiğini belirterek, bu desteğin makineden değil de, farklı bir cihazdan alındığının, bunun da giderek azaldığını kaydetti. Şahin, Denktaş'ın geçmişte geçirdiği rahatsızlıklardan ötürü riskli bir hasta olduğunu belirterek, "Tüm bunlara göre, geçtiğimiz günlere göre önümüz iyi görünüyor" dedi.

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Prof. Dr. Finn Rasmussen ise tüp çıktıktan sonraki ilk 24 saatin önemli olduğunu anımsatarak, hastanın balgamını çıkarmayı öğrenmesi gerektiğini, Denktaş'ın da bunu gayet iyi başardığını kaydetti.

Rasmussen, "Her gün daha iyi" söyleminin gerçekten doğru olduğunu, Denktaş'ın akciğer açısından gerçekten iyi olduğunu vurguladı.

Her şeye karşı tedbirli olduklarını, bütün gece boyunca yarım saatte bir solunum fizyoterapisi yapıldığını anlatan Rasmussen, şu anda destek vermek isterlerse dışarıdan basit bir maskeyle bunun yapılabileceğini belirtti. Rasmussen, Denktaş'ın durumu hakkında bugün daha umutlu ve mutlu olduklarını sözlerine ekledi.