BIST 9.878
DOLAR 32,56
EURO 34,97
ALTIN 2.457,70
HABER /  GÜNCEL

İcradaki rüşvet çarşı böyle dönüyor!

İcradaki rüşvet çarşı böyle dönüyor!

Abone ol

Adana'da icra yolu ile satılan otomobili girdiği ihaleyle satın alan Münife Nermekli, kendisinden 'bahşiş' adı altında 350 lira rüşvet isteyen 6. İcra Dairesi Müdür Yardımcısı E.M.'yi seri numarası alınan para ile suçüstü yakalattı. Mazı, tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Murat Yediemin Deposu'nda bir otomobilin 18 Mayıs 2011'de icra yoluyla satışı ihalesine giren Münife Nermekli, 12 bin lira ile açılan ihaleyi 26 bin 50 liraya kadar artırarak aracı satın aldı. İhale bedelinin yüzde 1'ini tellaliye parası olarak orada ödeyen Nermekli, teminat olarak koyduğu 6 bin liranın üzeri olan 20 bin 50 lirayı yatırarak aracı teslim almak için Adana eski adliye binasındaki 6. İcra Dairesi'ne gitti. İddiaya göre İcra Müdür Yardımcısı E.M., işlerin çabuk yürümesi ve icra dairesinde çalışan kişilere bahşiş verilmesi için Nermekli'ye müdürlüğün zimmet defterini uzatıp arasına 350 lira koymasını istedi.

Nermekli, Trafik Şube Müdürlüğü ve vergi dairesindeki işlemlerini tamamladıktan sonra Emniyet Müdürlüğü Gasp Büro Amirliği'ne giderek İcra Müdür Yardımcısı E.M.'nin kendisinden rüşvet istediğini belirtip şikayetçi oldu. Konunun Cumhuriyet Savcısı'na iletilmesi üzerine seri numarası alınan 350 lira ile birlikte yanında Gasp Bürosu'nun sivil polis memurlarıyla 6. İcra Müdürlüğü'ne giden Nermikli, burada parayı icra müdür yardımcısına verdi. Yine iddiaya göre, müdür yardımcısı parayı alarak masasının çekmecesine koydu. Seri numarası alınan paranın 50 lirasını müdüre bozduran E.M., icra müdürlüğünde görevli olan kişilere 10 ve 20 lira olarak toplam 50 lira bahşiş dağıttı. Bu sırada odada bulunan Gasp Bürosu polisleri, müdür yardımcısı E.M.'yi seri numarası alınan paralarla birlikte Adana Emniyet Müdürlüğü'ne götürdü. Yapılan sorgusunun ardından adliyeye sevk edilen E.M., tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

ADALET BAKANLIĞI'NA BİLDİRDİ

İcra Müdür Yardımcısı E.M.'nin serbest bırakılması üzerine Nermikli, konuyu Adalet Bakanlığı'na bildirdi. Nermikli, "Rüşvet aldığı suçüstü yapılmasına rağmen müdür yardımıcısı nasıl serbest bırakılıyor anlamadım. O zaman herkes rüşvet almaya kalkar" dedi.