BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gökçek metroyu gezdirecek

Melih Gökçek'ten tanıtım atağı. Gökçek ilk olarak halka metroyu anlatacak.

Abone ol

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Büyükşehir Belediyesi tarafından sürdürülen metro çalışmalarının halka tanıtılacağını belirterek, ilk olarak Çayyolu metrosunun halka kapılarını açacağını bildirdi.

Gökçek, yaptığı yazılı açıklamada, 11 Haziran Pazar günü saat 10.00'dan itibaren, halkın yapımı süren Çayyolu Metrosu'nu gezebileceğini ifade ederek, MTA, Köy Hizmetleri ve Bilkent İstasyonlarının Ankaralılara gezdirileceğini kaydetti. Melih Gökçek, metro gezisi için başta Çayyolu bölgesi başta olmak üzere Ankara'nın çeşitli bölgelerinden ücretsiz otobüs seferleri
düzenleneceğini bildirdi.

Ankara'da metro çalışmalarının belediyenin öz kaynak imkanlarıyla sürdürüldüğünü belirten Gökçek, açıklamasında şunları kaydetti:

''Çayyolu Metrosu konusunda 'Hiçbir şey yapılmadı' istikametinde iddialar var. Ancak, Çayyolu Metrosu'nun çok ciddi bir kısmı şu anda bitti. Bu Pazar (11 Haziran) günü Çayyolu Metrosu'nu görmek isteyen herkese tanıtım amaçlı gezme imkanı vereceğiz. Başkentliler, metro inşaatının iç bölümlerini özel araçlara binerek gezebilecekler. Ankara'nın diğer bölgelerinde süren metro çalışmalarını görmek isteyenler için de, aynı gün sabah saat 09.30'dan itibaren her yarım saat başı saat 17.00'ye kadar otobüs kaldıracağız. Ankaralılar, metro çalışmalarında neler yapılıp, neler yapılmadığını kendi gözleriyle görecekler.''

METRO GEZİSİ İÇİN OTOBÜS GÜZERGAHLARI
Ankara Büyükşehir Belediyesi, 11 Haziran Pazar günü metro çalışmalarının başkentlilere gezdirilmesi amacıyla düzenlenecek program için kentin çeşitli bölgelerinden otobüs kaldıracak. Gezi sonunda Başkentliler aynı otobüslerle geldikleri merkezlere ulaştırılacak. Otobüslerin kalkış yapacakları noktalar ve güzergahlar şöyle:

KIZILAY: Güvenpark, Necatibey Caddesi, İnönü Bulvarı, Eskişehir
Yolu (Dumlupınar Bulvarı), Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü Önü Metro
İstasyonu.

BALGAT: Balgat 100. Yıl Kapalı Semt Pazar Meydanı 36. Cadde,
Söğütözü'nden sola dönüp Eskişehir Yolu Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü
önü Metro İstasyonu.

ÜMİTKÖY: Ümitköy (Çayyolu) Hareket Noktası, Bangobandhu Şeyh
Muciburrahman Bulvarı, 8. Cadde, Eskişehir Yolu, Beytepe Metro
İstasyonu.

KONUTKENT: Konutkent 2 Hareket Noktası Bangobandhu Şeyh
Muciburrahman Bulvarı, 8. Cadde, Ümitköy Kavşağı, Eskişehir Yolu,
Beytepe Metro İstasyonu.