BIST 10.657
DOLAR 32,13
EURO 34,94
ALTIN 2.432,37
HABER /  GÜNCEL

TRTden haberlere tepki

TRT Genel Müdür Vekili Ümit Hatipoğlu, bazı basın yayın organlarının haberlerine tepki gösterdi.

Abone ol

TRT Genel Müdür Vekili Ümit Hatipoğlu, ''Bazı basın organları, sanki kendisine iftira yapılmasına yardım etmek TRT'nin göreviymiş gibi 'TRT'den Sansür Eylemine Sansür' başlığıyla bu durumu bile kurumumuzu suçlamak için kullanabilmiştir'' dedi.

Hatipoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, TRT'nin iktidarın ya da başka bir siyasi oluşumun yayın organı durumuna gelmesinin düşünce olarak dahi kabul edilemeyeceğini kaydetti. TRT kanallarında her gün iktidara ve her türlü konulara yönelik eleştirilerin yer aldığını belirten Hatipoğlu, ''Yayınlarımızı izlemeden TRT hakkında varsayımlara dayalı olarak yorumlar yapmak, hatta asla vaki olmadığı halde tarikat ve cemaat etkisinde yayınlar yaptığı şeklinde suçlamalar yöneltmek insafla bağdaşmamaktadır'' açıklamasında bulundu.

İstanbul Bölge Müdürlüğü'nde 7 Haziranda yapılan eyleme görevine soruşturma sonucu son verilenlerin katıldığının görüldüğünü ifade eden Hatipoğlu, şunları kaydetti:

''Kurumumuz personeli ve kamuoyu bazı çevreler tarafından sürekli gerçek dışı bilgilerle yanıltılıp kışkırtılmaya çalışılmaktadır. Kurumumuzun gerçek sahibi olan mensuplarımız ve halkımız yalan ve iftira üzerine kurulu senaryolara itibar etmemiştir.

Bu tablo, TRT hakkında ortaya konulmaya çalışılan kriz senaryosunun düzmece olduğunun açık bir göstergesidir. Ancak yapılan eylemde TRT'ye yönelik ithamların çirkinliğini görmezden gelen bazı basın organları, sanki kendisine iftira yapılmasına yardım etmek TRT'nin göreviymiş gibi 'TRT'den Sansür Eylemine Sansür' başlığıyla bu durumu bile kurumumuzu suçlamak için kullanabilmiştir.''

''DİNİ YAYINLARDA ARTIŞ YOK''

TRT'nin her dönemdekinden daha fazla demokratik bir anlayışla yönetildiğine işaret eden Hatipoğlu, Atatürk'e dair özel programlar yapıldığını belirtti.

Dini yayınlarda sayısal artış söz konusu olmadığı gibi yayınların süresinde azalma olduğunu kaydeden Hatipoğlu, ''Bu husus, en yüksek tiraja sahip gazetelere defalarca yazılı olarak bildirilmesine rağmen görmezden gelinerek bilinen bazı yazarlarımızca dahi tam tersi bir durum varmış gibi yazılar yazılmaya devam edilmektedir'' dedi.

Kurumun ''siyasi iktidarı karalama gayretlerine'' feda edilmemesi gerektiğini belirten Hatipoğlu, TRT'nin Cumhuriyet'e sahip çıkma işlevini yerine getirdiğini ve bundan sonra da sürdüreceğini ifade etti.