BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Gazilerden Gelibolu tepkisi

Gelibolu'daki kahramanlığın "yalan-yanlış" anlatılması gazileri kızdırdı.

Abone ol

Muharip Gaziler Derneği Çanakkale Şube Başkanı Necdet Erdinç, şehitlerin savaşta gösterdiği kahramanlıkların hurafelerle tahrip edildiğini öne sürdü.
Erdinç, yaptığı açıklamada, 91 yıl önce Gelibolu Yarımadasında yaşanan savaşın, dünya tarihinde eşine az rastlanan kahramanlıklara sahne olduğunu ancak, bazı kişilerin yazdığı kitaplarda anlatılanlarla şehitlerin maneviyatının zedelendiğini ileri sürdü.

Çanakkale Savaşları ile ilgili herkesin bir kitap yazdığını dile getiren Erdinç, bu konuda herhangi bir yaptırımın olmaması nedeniyle, Çanakkale Savaşlarında yaşananların 'yalan-yanlış' anlatıldığını, bu tahribatın önlenmesi için gerekli tedbirlerin alınmasının gelecek nesillerin doğru bilgilenmesi açısından önem taşıdığını belirtti.

Erdinç, bu tür kitaplardan haksız kazanç sağlandığını da belirterek, ''Gelibolu Yarımadasındaki maneviyat, ekonomi üzerine kurulamaz. Atalarımız bu toprakları canları pahasına koruyarak, bizlere bırakmıştır. Onların torunları ve silah arkadaşları olarak bu değerlere gerçek anlamda sonuna kadar sahip çıkacağız'' dedi.

Günümüzde, Gelibolu Yarımadasının her karış toprağından hala 91 yıl önceki savaşı hatırlatan kalıntıların çıktığını ifade eden Erdinç, bölgede hediyelik eşya satan bazı tezgahlarda özellikle savaş kalıntısı mermilerden kolyeler yapılarak satıldığını, bu hatıraların asıl yerinin müzeler olduğunu kaydetti.